PET JEDNOSTAVNIH IDEJA: pripremite već sad svoj balkon za proljeće

Dolaze topliji dani kada ćemo ponovno moći boraviti na svome omiljenom dnevnom boravku na otvorenom. Naši savjeti pomoći će vam da stvorite udobnost na balkonu i uživate u prvom proljetnom suncu na svježem zraku.

 


Vrijeme je da polako počnemo razmišljati o uređenju eksterijera – vrta, dvorišta, balkona i terasa. Lijepo vrijeme, više sunca i dulje trajanje dana potiču nas da više boravimo vani i uživamo na svježem zraku.

Možda nećemo provesti onoliko vremena kao što bismo proveli u ljetnim mjesecima, no i pola sata dnevno na balkonu bit će prava doza dobre energije.

Foto: Planete Decož

Imamo nekoliko jednostavnih ideja i korisnih savjeta kako ćete svoj balkon pripremiti za ovaj ‘uvodni’ period prije nego balkon zaživi u punom sjaju!

Foto: Planete Deco

1. SVIJEĆE I LAMPIONI

Svjetlost stvara ugodnu i, barem vizualno, toplu atmosferu. Ukrasite balkon svijećama ili lampionima: velike možete staviti na pod, male na stolić za kavu, police ili prozorsku dasku.

Foto: Elle Decoration Russia

Foto: El Mueble

2. TEPIH NA PODU

Proljetno sunce jako sja, ali ne grije ipak dovoljno, pa je u ovo doba godine na otvorenom balkonu obično hladno za duži boravak. Pod noge stavite tepih otporan na vremenske uvjete – i bit će lijepo, ugodno i toplo za vaše noge.

 

Foto: Planete Deco


3. BILJKE

U ožujku, i prije službenog početka proljeća, možete krenuti s uređenjem malog vrta na balkonu ili terasi te neke sobne biljke iznijeti vani. Raspitajte se koje biljke biste mogli iznijeti vani tako da mogu izdržati i noćne temperature.

Foto: Planete Deco

Ako nemate sobnih biljaka koje biste mogli iznijeti na balkon, razmislite o zumbulima i tulipanima koji su idealni za ovo doba godine. Ili, jednostavno ukrasite balkon kompozicijama odrezanih grana koje ćete staviti u boce lijepog oblika, Ako ne želite da procvjetaju, ne trebate ih stavljati u vodu.

Foto: Planete Deco

 


4. TOPLI TEKSTIL

Imajte na umu da je proljetno sunce varljivo: čini se kao da vas grije, a zapravo je vani hladno, naročito ako ostanete malo dulje. Stoga, nabavite udobne deke, pahuljaste krznene ili vunene jastuke i kože od umjetnog i prirodnog krzna.

 

 

Foto: Alvhem

5. STVORITE UGOĐAJ

Bitno je detaljima i rasvjetom toplu i ugodno atmosferu. Ako su vam još u dobrom stanju, božićni vijenci koje držite vani mogu se koristiti kao divan vanjski dekor. Iznesite i lampice koje ćete ovjesiti na ogradu ili zidove.

Foto: Planete Deco

 

Komentari