DOSADILE SU VAM SMEĐE FRONTE I DETALJI? Ukradite super ideje iz makeovera jedne kuhinje

Opremanje kuhinjskog prostora je veliki financijski izdatak, stoga je ona prostorija koja zna, baš kao i kupaonica, godinama čekati na adaptaciju. Dok se ne ukaže prilika za kompletno novim namještajem, evo zgodnih ideja kako je možete osvježiti…

 


 

Ekipa s bloga Xomacenna objavljuje vrlo zanimljive i povoljne makeovere u interijeru – kako svome, tako i svojih prijatelja. Za oko nam je zapao makeover kuhinje, budući da je riječ o prostoriji čiji namještaj nismo u prilici tako često mijenjati. Kuhinja je najčešće rađena po mjeri, tako da vrlo teško (ali i u slučaju kada je gotova) mijenjati samo neke dijelove. Tada bi, ustvari, napravili kontra učinak – izgledala bi još manje atraktivnom.

Pored toga, opremanje kuhinje je skupo, tako da je njezino preuređenje veliki financijski izdatak. No, uvijek je možete osvježiti. Pogledajte na primjeru ove kuhinje i kako…


PRIJE

Postojeće stanje kuhinje na prvu je zadovoljavajuće. No, fronte su bile dotrajale i boja na nekim dijelovima izbljedila, a zbog tamne boje bilo je prilično mračno u njoj, tim više što nema prozor. Budući da je dio otvorenog prostora dnevne zone svjetlost do nje dopire iz dnevnog boravka u kojem je i blagovaonica.

Dakle, jedan od problema koji su htjeli riješiti, osim boje fronti jest i osvjetljenje.

Foto: xomacenna.com/blog

POSLIJE

Prvi korak bio je nova boja ormarića. Odabrana je samoljepljiva folija u bijeloj boji, ali s vidljivim uzorkom drveta, kako bi prostor postao svjetliji i otvoreniji. Fronte su prije oblaganja folijom očišćene od masnoća te posušene, a neki neravni dijelovi su pobrušeni, a udubine popunjene.

Pored nove boje, fronte su dobile i nove ručke, koje daleko bolje odgovaraju osvježenoj kuhinji jer stvaraju poveznicu s uzorkom na radnoj plohi kao i novim detaljima.

 

Foto: xomacenna.com/blog

Nova boja ormarića i nova obloga na zidu

Samoljepljiva folija stavljena je, osim na fronte ormarića, i na zid između gornjih i donjih ormarića. Samo je ovaj puta odabrana folija s uzorkom tzv. metro pločica, koje su trenutno vrlo popularne. Prije nanošenja folije, zidovi su lagano pobrušeni i popunjene su udubine kako bi površina bila ravna.

 

Foto: xomacenna.com/blog

LED rasvjeta ispod visećih ormarića

Kuhinja zahvaljujući zidnoj oblozi, boji fronti i ručkama izgleda modernije i svježije, znatno prilagođenija vlasnicima, mladom paru. Dojmu svježine doprinosi i nova rasvjeta – LED lampa na baterije koja se pričvrstila na dno svakog ormarića. Ovako je prostor dobio i više svjetlosti.

Svakako pazite da rasvjetu stavite više prema prednjem dijelu ormarića kako ne biste samo osvijetlili zid, nego i cijeli prostor okolo, uključujući i radnu plohu ispod njega.

 

Foto: xomacenna.com/blog

Praktični tepih

Pored nove boje fronte, i zidovi su dobili novi sloj boje, ali gotovo u nijansu iste, jer je to bila najbolja opcija za prostor koji nema dovoljno svjetlosti.

Prostor je dobio i nove detalje – tepih s vrlo praktičnim uzorkom na pruge, na kojem mrlje neće biti tako primjetne te novu crnu zidnu vješalicu za tave i pregače.

 

Foto: xomacenna.com/blog

Trendi praktična polica 

Na slobodan zid pored gornjih kuhinjskih ormarića stavljena je polica. Male otvorene police trend su u modernim kuhinjama, a neki se, koji nemaju potrebe za puno skladišnog prostora ili ako je riječ o apartmanima na moru, odlučuju cijeli gornji zid umjesto ormarićima ispuniti policama.

Ovakva polica ima svoju praktičnu ulogu jer služi kao prostor za pohranu stvari za koje želimo da su nam nadohvat ruke, ali je doprinijela cjelokupnom estetskom dojmu.

 

Foto: xomacenna.com/blog

Kuhinjska umjetnost

Lijepo je kuhinjske zidove ispuniti i slikama. Mogu to biti fotografije, crteži bilo kakvih motiva. Ekipa Exomacenne odabrala je postere s vrlo prigodnim motivima namirnica koje je uokvirila. Crni okviri povezali su se s ostalim crnim akcentima u prostoru.

Foto: xomacenna.com/blog

 

Foto: xomacenna.com/blog
Komentari