ZA ONE KOJI ŽELE MODERNO, A DRUGAČIJE: kupaonica od 4 kvadrata u kojoj vladaju šarm i toplina

Keramičke pločice, potpomognute neutralnim svijetlim tonovima često stvaraju hladan dojam. Ako to želite izbjeći, inspirirajte se projektom jedne male moderne kupaonice u kojoj caruju šarm i toplina

 

 

Predstavljamo vam projekt uređenja kupaonice s potpisom Leroy-Merlina koja je sve samo ne hladna i suzdržana.  Mnogi od vas žele modernu i funkcionalnu kupaonicu, koja prati trendove, ali joj pritom ne nedostaje topline i ugode. To nije tako teško postići kao što se na prvi pogled čini. Pomnim odabirom materijala i boja može se stvoriti upravo takva atmosfera u najintimnijoj prostoriji doma, u kojoj se želimo osjećati zaštićeno, sigurno, ali i opušteno i ugodno.

Ova kupaonica ima baš sve to, kao i nevjerojatnu dozu šarma, koju je potpomogla činjenica da se nalazi u potkrovlju stambenog prostora. A ono što je također bitno – nije se odrekla funkcionalnosti i modernog dizajna!

Foto: Leroy-Merlin

Tri funkcionalne zone

Kupaonica od četiri četvorna metra podijeljena je na tri zone – onu su umivaonikom, tuš kabinom te WC školjkom. Klizna vrata od trske dobro su rješenje s obzirom na to da je prostor skromne površine – tako se ne zauzima dodatni prostor otvaranjem klasičnih vrata.

Tuš kabina pozicionirana je u dio pod kosinom – blagi nagib krova ne ometa tuširanje, a tako se najbolje iskoristio ovaj dio prostorije. Do njega se nalazi dio s WC školjkom, koji je odvojen zidom te pobojan toplom i zagasitom nijansom ružičaste, s dodanom policom na zidu, kako bi se dodao prostor za skladištenje. Odabir boje odvojio je vizualno tuš kabinu od WC školjke te unio potrebnu toplinu i nježnu notu.

Foto: Leroy-Merlin

Kako postići željenu atmosferu

S druge strane kupaonice nalazi se dio s umivaonikom i ormarićem od drveta koji je također unio pregršt topline i rustikalni šarm, kao i ostali detalji od drveta i pletenine. Jednostavno okruglo ogledalo, kao i koncept nadgradnog umivaonika unijeli su moderni stil i trendi elemente, a police na zidu dale su karakter prostoru te unijele boemski štih.

Dakle, formula za ovakvu, malo drugačiju kupaonicu je vrlo jednostavna: drveni i pleteni elementi s jedne strane te moderni, trendi s druge, zatim pokoji neočekivani detalj poput fotografija ili rasvjete koje ne biste načelno svrstali u ovu prostoriju, pastelne boje u dvije nijanse (svijetlo i tamno ružičasta) i pokoja biljka!

 

Komentari