MALA KUHINJA PO MJERI: vlasnici su željeli pročišćen prostor bez gornjih elemenata

Kuhinje bez gornjih elemenata veliki su trend u uređenju interijera. Tako prostor izgleda pročišćeno. Kako je jednu takvu  kuhinju male površine osmislio tim Mirjane Mikulec, pogledajte u nastavku!

 


U trendu su tamne nijanse u kuhinji, ali i bez gornjih ormarića. To nije uvijek jednostavno izvesti jer tamne nijanse nisu baš poželjne u malim prostorima, a gornji ormarići dragocjeni su saveznici prostora za pohranu. No, i ovaj se koncept može postići – uvjerite se na primjeru male kuhinje, bez gornjih ormarića, s crnim akcentima čije uređenje potpisuje studio Mirjane Mikulec!

Želja klijenta bila je pročišćen izgled bez gornjih elemenata. Što se tiče samog dizajna, dizajnerica i njezin tim imali su otvorene ruke.

Kako je riječ o stanu za najam, klijenti nisu željeli preveliku kuhinju, kao ni zatvaranje prostora. Zato im je dizajnerica predložila linearnu kuhinju koja će imati dovoljno mjesta za skladištenje, a opet prostor ostaviti pročišćenim.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Kuhinju smo postavili na jedan zid i to onaj na kojem se nalazi prozor. Na taj način je ostalo dovoljno mjesta za pozicioniranje blagovaonice, kao i nesmetano kretanje dnevnim dijelom. Što se tiče kuhinje, djelomično smo uvažili želju za izostavljanjem gornjih elemenata. Zbog zahtjeva za skladišnim prostorom, ali i kako bismo zadovoljili funkcionalnost, morali smo staviti dva visoka elementa, odnosno smjestiti veliki hladnjak i podignuti pećnicu”, objašnjava Mirjana Mikulec.

Kuhinja je rađena po mjeri, a kombinacija je nekoliko dekora – crnog feelwooda, brandon hrast iverala i bijelog kompakta za radnu ploču.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Prije nego je postavljena kuhinja, bilo je potrebno urediti zidove. Budući da je odluka pala na tamniju varijantu, zidi su pobojani u skladu s odabranim materijalima. Bočne strane tako su tonirane u svijetli zemljani ton koji je povezan s drvnim dekorom, dok je dio zida u hladnom sivoplavom tonu naglasio crnu na ormarima.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

 

 

Komentari