MODERNA TEEN SOBA: intenzivni ružičasti akcenti i namještaj po mjeri dali su poseban stilski pečat

Ružičasta je ono što odlikuje sobe djevojčica – ne žele ih se odreći ni kada dođu u tinejdžersku dob. Predlažemo smjelu i intenzivnu nijansu koja će biti jak stilski akcenti i u sobi vaše mlade dame!

 


Za dječje sobe je specifično nekoliko segmenata. Oni se prije svega odnose na to da ovaj prostor, s obzirom na njihove korisnike, mora zadovoljiti niz funkcija koje se mijenjaju s dobi djeteta. A kako se mijenja sadržaj, tako i stil uređenja, odabir dekoracija, boja i namještaja također prati godine i interese djeteta.

Najveća se promjena dogodi kada dijete krene u školu, pa se igračke malo sklone, a prednost da radnom prostoru. Druga velika promjena je kada dijete dolazi u tinejdžerske godine i želi da njegov prostor bude mjesto u kojem će boraviti cijeli dan i koji će biti više personaliziran i odražavati interese i ukuse mladog vlasnika.

Foto: Mihail Loskutov

Ako imate tinejdžericu u kući a nemate ideja niti inspiracije za preuređenje njezine sobe, tada će vam svakako ovaj projekt dizajnerice Tatjane Minine dobro poslužiti. Mi smo oduševljeni intenzivnim ružičastim akcentima, koji su tu po želji male vlasnice. Tako soba do 12 četvornih metara ustvari ne djeluje ‘djetinjasto’ nego ipak malo više ‘odraslije’, što je tinejdžericama iznimno bitno, zar ne?

Foto: Mihail Loskutov

Kako se vlasnici sviđao krevet kućica, koji je više svojstven djevojčicama, dizajnerica ga je ‘obukla’ u ružičastu nijansu i učinila vrlo jedinstvenim. Sav namještaj rađen je po mjeri, što je omogućilo da se prostor uredi originalno, ali i da se bolje iskoristi. Tako je prostor ispod ležaja iskorišten za dvije ladice koje se otvaraju potiskom, kako se ne bi zapinalo u hodu o ručke.

Foto: Mihail Loskutov

Dio koji će svakako privući najviše pažnje je mali komad namještaja, kombinacija vješalice, ogledala i ormara za sitnice inspiriran oblikom kućice. Preko puta kreveta nalazi se i mala sofa sa stolićem i lampom što sobu pretvara i u dnevni boravak u kojem vlasnica može primati društvo.

Foto: Mihail Loskutov

 

Ulaz u sobu iskorišten je za ugradbene ormare s jedne i druge strane. Na frontama se nalaze kuke za penjanje, ali mlada vlasnica će ih vjerojatno koristiti za vješanje odjeće koju trenutno koristi.

Kako bi se ulazni dio s ormarima vizualno, ali i fizički odijelio od ostatka prostorije, stavljene su bijele zavjese, koje se po potrebi mogu sasvim navući.

I na koncu, jedino što nedostaje ovoj sobi jest mali bijeli radni stol koji čeka svoju izradu, a bit će pozicioniran ispod prozora.

Foto: Mihail Loskutov

 

Komentari