Stvari koje će dizajner primijetiti u vašem domu: obratite na njih pažnju prilikom uređenja

Prilikom uređenja uvijek je dobro skupljati ne samo dobre ideje i inspiraciju nego i informacije iz prve ruke, ali i čuti savjete znalaca i – usvojiti ih. Jer, tako ćete izbjeći i najčešće pogreške! Ovaj puta otkrivamo vam ono što dizajneri prvo zamijete kada uđu u neki interijer. A upravo iz toga možete izvući super savjete!

 


1. Ambijentalna rasvjeta

Iako možda vjerujete da je jedina svrha rasvjete osvijetliti prostor, dizajneri se neće složiti s tim. Ambijentalna rasvjeta je jako važna jer, osim što stvara ugođaj, može naglasiti određene elemente u stanu ili sama funkcionirati kao svojevrsna skulptura.

Foto: Emre Can Acer

2. Tlocrtno rješenje

Tlocrtno rješenje, odnosno raspored elemenata u stanu, još je jedna od stvari koju će svaki dizajner odmah primijetiti. Ovo se posebno odnosi na nelogičnosti kao što je krivo pozicioniranje visilica, preveliki elementi u odnosu na veličinu prostorije i slično. Isto tako, zamjerit će vam prislonite li sofu uz zid, ako se naravno radi o velikom prostoru. Imate li dovoljno mjesta, uvijek odmaknite sofu od zida jer na taj način prostor dobiva prozračnost i sklad.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri

3. Detalji

Bilo da je riječ o suvenirima, uspomenama ili jednostavno volite jako puno sitnica u stanu, to je upravo ono što će vam dizajneri zamjeriti – zatrpavanje polica. Puno elegantnije i ljepše je dozirati dekoracije u stanu. Imate li ih puno, mijenjajte postavu s vremena na vrijeme.

 

Foto: Carlos Diaz Design

4. Usklađenost materijala

Ono što će svaki dizajner primijetiti je način na koji ste kombinirali materijale. Iako nema pravila i juta će primjerice odlično izgledati u kombinaciji s orijentalnim tepihom, postoje kombinacije koje vam dizajneri neće oprostiti pa tako neće blagonaklono gledati kombinirate li jutu s baršunom ili pak više dekora drva u prostoru.

Foto: Pexels
Komentari