POSVE DRUGAČIJA BABY SOBA: pogledajte dječju sobicu blogerice Alise Bovino

Baby soba ne mora nužno biti u svijetlim i pastelnim bojama, a to dokazuje i sobica koju je nedavno preuredila Alisa s bloga A Glass of Bovino.

Ljubiteljica antikviteta, vintage i eklektičnog stila, blogerica vrlo specifičnog ukusa u uređenju interijera nije razočarala vjerne ljubitelje svog stila.

Foto: A Glass of Bovino

Kao i mnoge druge prostorije u njenom domu, Bovino je dječju sobu obojila u zelenu nijansu, a većinu namještaja i detalja je, kaže, pronašla na Facebook Marketplaceu, Etsyju i raznim second hand dućanima. Moderno i tradicionalno isprepliću se na svakom dijelu sobe. 

Foto: A Glass of Bovino

Komoda od bambusa jedan je od upečatljivijih komada koji je pronašla na omiljenom joj Marketplaceu. Fotelju je pronašla u second handu i pretapecirala je sama, a vlastoručno je izradila i sjenilo za  starinsku lampu.

Foto: A Glass of Bovino

Zanimljiv i pomalo bajkovit detalj koji je nama zapeo za oko je tapeta u nježnoj plavoj boji s motivom lišća i šume skrivena iza vrata ormara. Upravo je gto ono što ipak daje dozu razigranosti primjerenu za dječju dob dok je ostatak prostorije relativno ozbiljan i u skladu sa stiom koji Bovino njeguje.

Foto: A Glass of Bovino
tapeta
Foto: A Glass of Bovino

Iako ovakav stil uređenja nije po svačijem ukusu, blogerici se ne može zanijekati kreativnost i hrabrost u kombiniranju različitih i često nespojivih komada. Također, vrijedna lekcija za sve koji se hvataju u koštac s uređenjem prostora za prinovu je da baby soba doista ne mora biti ružičasta ili pak plava.

Foto: A Glass of Bovino
Foto: A Glass of Bovino

Uz to, komadi namještaja koje je odabrala definitivno su vječni. Fotelja, pomoćni stolić, tepih i ostali elementi svakako će dobro izgledati i u drugim prostorijama, što ih čini dobrom investicijom. Jedna od najčešćih grešaka koje mnogi rade prilikom uređenja baby soba je kupovanje namještaja koji će mališani (pre)brzo prerasti.

Trajni komadi koji će odolijevati trendovima i godinama puno su bolji i isplativiji izbor.

U nastavku pogledajte još fotografija ove neobične i odvažne baby sobe.

 

 

 

Komentari