Uređenje sobe za tinejdžere

Kako rastu, dječaci će kategorički odbijati bilo kakvu asocijaciju na doba kada su bili mali, a to posebno vrijedi za dječake tinejdžerske dobi koji će se s vremenom početi sramiti prekrivača za krevet koji izgleda poput vojnog, maskirnog šatorskog krila iz Rambo faze, da ne govorim o još ranije postavljenom posteru Spidermana zalijepljenom na jedan od ormara.

dao_presse_bild_archiv_2593_file2__Boys_nd_Girls_ASCreation3_A4_rgb

Kako bi se izbjeglo eventualno češće mijenjanje interijera sukladno aktualnim interesima vašeg tinejdžera, preporučam neutralnu paletu boja, a naročito sve nijanse sive, koja se vrlo lako kombinira sa svim drugim bojama.

dao_presse_bild_archiv_2603_file2__Boys_nd_Girls_ASCreation5_A4_rgb

Muzičke linije, televizor i DVD uređaj predlažem smjestiti na niže metalne ili drvene samostojeće stalke, na čije se police mogu smjestiti DVD-i CD-i, a poseban dio ormara ili zidne police neka bude rezerviran za sportske rekvizite.

  • Prekrivači od trapera, s pripadajućim ,,nadzavjesama”, izvrsno će izgledati u sobi svakog tinejdžera, a dobro će se uklopiti uz dekor s bakrenim ili elementima u tonovima starog zlata (okviri slika, jastučići…). Druga opcija može biti samt s debljim rebrima u toploj boji čokolade ili bež varijanti. Tako uređene sobe mogu se dobro nadopuniti tamnoplavim elementima, uz bijele, čiste  zidove.
  • Dječaci vole debele krevete-futone te namještaj ravnih linija.
  • Ako se dječak bavi muzikom, ukrasite zidove s nekoliko starih gramofonskih ploča ili više CD-a, a na zidove iza kvalitetnih samostojećih zvučnika muzičke linije, bubnjeva, gitare ili drugog instrumenta, nacrtajte muzičke ključeve.
  • Središnja rasvjetna tijela industrijskog dizajna ili veći papirnati lusteri pokazat će se dobrim rješenjima, kao i opcija da se zid iza kreveta obloži dekorativnom ciglom. Alternativno, valja samo stručno ukloniti dio žbuke zida – takav grublji izgled dat će sobi tinejdžera opasan, muževniji prizvuk.
  • Zavjese su od grubljeg platna, ravnih linija, bez nabora, a većina tinejdžera će se složiti i s odabirom običnih uredskih rebrastih zastora.
Komentari