MAMA ARHITEKTICA SAVJETUJE: 5 najpopularnijih dječjih krevetića

Mama zna najbolje, a kad je ta mama pritom i arhitektica, onda smo sigurni da itekako zna sve o uređenju dječjih soba. Ivana Niskota, arhitektica studija Mirjana Mikulec interijeri, blogerica i zaljubljenica u lijepe interijere piše o svim aspektima uređenja soba za najmlađe, a ovoga se puta pozabavila odabirom najvažnijeg elementa svake sobe – kreveta.

Jedan od velikih i bitnih koraka za vašeg mališana je prelazak iz kinderbeta u “veliki” krevet. To je jedna od onih promjena kad vam postane jasno da vrijeme stvarno leti i da djeca prebrzo rastu. Svaka promjena donosi nove izazove a ovakve promjene kod mene izazivaju navalu sreće jer to znači preuređenje, a preuređenje je moja omiljena aktivnost. Ako niste entuzijastični oko preuređenja poput mene, ne brinite, u moru genijalnih modela krevetića suzila sam za Vas izbor od 5 (po mom izboru) najboljih komada.

1. IKEA BUSUNGE

Izrazito ekonomičan, lijepo dizajniran, nježnih zaobljenih linija ovaj produljivi krevetić jedan je od najpopularnijih rješenja za dječje sobe. Jednostavnost i nenametljivost dizajna čine ovaj krevet idealnim partnerom u projektiranju jer se lako uklapa u različite stilove. Dolazi u 3 boje (plava, roza i bijela) i sa svakom od tih boja kameleonski mijenja karakter.

U bijeloj varijanti savršeno se uklapa u skandinavski monokromatski stil dok plavi i rozi odlično pašu u šarenije sobice u kojima se želi bojama naglasiti spol djeteta.

2. IKEA MINNEN

Još jedan IKEA bestseller izrazito je povoljne cijene a njegov žičani okvir evocira romantični viktorijanski stil. U bijeloj boji divno izgleda uz cvjetne tapete, tamne tonove zida i raskošni baldahin dok u žutoj i crnoj varijanti krevet djeluje kul i moderno.

3. PLETENO UZGLAVLJE – BONTON

Uzglavlje koje možete kupiti zasebno i spojiti s nekim jednostavnim okvirom kreveta idealan je izbor za sve boho mama. Toplina pletiva uz lanenu posteljinu i zemljane tonove sobicu će pretvoriti u tropsku oazu.

4. SEBRA KREVET junior

Popularni kreveti danskog proizvođača namještaja SEBRA jedan je od najljepših modela dječjih kreveta a osim što je finog dizajna izrazito je praktičan jer raste s vašim djetetom te je namijenjen djeci od 0 do 7 godina. Jedina mana mu je cijena, ali kvaliteta i dizajn često dolaze s visokom cijenom.

Dolazi u širokom rasponu boja od natur drveta, crne i bijele do raznih pastelnih tonova. Može se kombinirati sa svim stilovima i apsolutno je…SAVRŠEN.

5. KREVET NA KAT PO MJERI SA ORMAROM

Najoriginalnija varijanta dječjeg kreveta je ona u kojoj zaposlite dizajnera i stolara da izrade krevet po mjeri. Meni se najviše sviđa kombinacija niskog kreveta na kat s ugrađenim ormarom ispod. S obzirom na to da su djeca nemirni spavači, vrlo je važno u dizajnu predvidjeti ogradicu koja dijete štiti od pada. Stepenice kojima se dijete penje na krevet trebale bi biti dovoljno široke da dijete može sjesti na njih a dovoljno niske da može lako savladati visinu.

Zid uz krevet preporučljivo je spojiti s nekom upečatljivom tapetom ili bojom zida. Poigrajte se ručkicama od ormara, birajte meke materijale ili tražite stolara da ručkice ufreže u frontu.

Ivana Niskota, dekorum.hr

Ivanine prošle kolumne:

KAD MAMA ARHITEKTICA SAVJETUJE: Projektiranje dječje sobe. Od kuda početi…

Komentari