Od radne i gostinjske do dječje sobe: pogledajte kako smo preobrazili ovu prostoriju

Mladoj tročlanoj obitelji uskoro stiže novi član. Roditelji su nas pozvali kako bi njihovu radno gostinjsku sobu pretvorili u sobu za dvoje djece. Zato smo idejnim rješenjem osmislili prostor sa što više mjesta za igru koji se njihovim odrastanjem lako pretvara u radnu sobu za školarce.

Krevet na razvlačenje smo izbacili, ormar zadržali i uzeli točne mjere kako bismo mogli isplanirati što bolji raspored. Vlasnici nisu imali puno zahtjeva osim, naravno, dva kreveta i zadržavanje postojećeg ormara

ruyicaprije

Budući da nam je jedina opcija krevet na kat poigrali smo se materijalima. Kombinirali smo žuti, sivi i drvni dekor iverala, a umjesto klasičnih ljestava i njih smo izradili od iverala. Kako bismo sobu dodatno razigrali, i ovog puta pozvali smo Anitu da nam oslika zidove.

Krevet s policama koje ujedno služe i kao stepenice u kasnijoj fazi poslužit će za knjige. Do tada cijela druga strana sobe ostat će otvorena za igru. Umjesto klasičnih ogradica, poigrali smo se komadima iverala koji su krevet na kat razigrali, a ujedno djeci pružili sigurnost pri spavanju.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Ispod donjeg kreveta s obje strane smjestili smo ladice za spremanje igračaka. Sve smo dopunili i dodali tepih, tabure za sjedenje te ploču za pisanje kako bi oslikani zidovi još dugo vremena krasili sobu.

U ovom makeoveru izradili smo krevet na kat i mali poličar koji je modularan i lako se premješta.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Komentari