Od radne do baby sobe: brzinski makeover prostorije za malu princezu

Pogledajte kako je studio Mirjana Mikulec interijeri prenamijenio jednu prostoriju u stanu mladoga para i stvorio dražesnu sobu za novog člana obitelji, djevojčicu koja im uskoro stiže…

 


Prije dolaska prinove u obitelj, važno je napraviti osnovne pripreme, a jedna od njih svakako je uređenje dječje sobe. Nije rijetkost da funkciju dječje sobe preuzme prostorija koja je služila nečem posve drugom. Pokazat ćemo vam kako je tim Mirjane Mikulec u jako kratkom vremenu prenamijenio jednu takvu.

“Mlada obitelj uskoro će biti bogatija za jednog člana, stoga je prostorija koja je dugo imala funkciju radne sobe, postati dječja soba. Budući da znamo da stiže djevojčica, a i kako bi zadovoljili mamine želje, birali smo nježne ružičaste i sive tonove te bijelu”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec. Kako bi ona vrlo skoro trebala doći na svijet, zahtjev koji je stavljen pred dizajnericu je bilo brzo i jednostavno uređenje.

Sve potrebno za brzinsko opremanje sobe pronađeno je u Lesnini, od osnovnih komada namještaja – komode, krevetića i ormara pa do detalja – tapete s prigodnim motivima, taburea, dva manja tepiha, kutija, slika na zidu i naravno – plišanaca.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Uređenje je koncipirano tako da mala stanarka može čim duže koristiti postojeći namještaj, a prilagođavanje njezinu odrastanju i novim potrebama koje s time dolaze, bit će zato vrlo jednostavno. Na komodu je stavljen nastavak za prematanje, koji se može skinuti kad ne bude potreban te komoda još dugo može biti u sobi. Zavjese, tepisi i ormar mogu se koristiti i kada bude školarka, a krevetić se lako zamijeni pravim ležajem i stavi novi sloj boje na zidove te još ostane dovoljno mjesta za dodavanje drugih elemenata poput stolića za crtanje a kasnije i radnog stola.

 

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

“Soba za novorođenčad ne mora se opremiti da bude funkcionalna samo kratko vrijeme. Upravo zato kad birate osnovne elemente, kao što su ormar ili komoda, razmišljajte dugoročno. Krevetić ćete promijeniti kad ga dijete preraste, kao i boju zida. Odlučite li se za tapetu, birajte neutralniju kako bi dulje mogla biti dio dizajna”, preporučuje dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

Komentari