Moderna kuhinja u obliku slova L: otok i topli drveni dekor sjajno definiraju prostor

Kuhinje s otokom danas su, ako postoji dovoljno mjesta za njih, najčešći odabir u osmišljavanju ove prostorije. Pogledajte kako je jednu takvu kuhinju osmislio studio Mirjane Mikulec i inspirirajte se.

 


U dnevnom prostoru otvorenog koncepta studio Mirjane Mikulec uredio je kuhinju. Klijenti su željeli drvni dekor i otok, a ostalo je prepušteno dizajnerima.

InDizajn / Foto: Darko Mihalić
InDizajn / Foto: Darko Mihalić

“Klijentu smo predložili tri rješenja – jedno s otokom koji u produžetku ima blagovaonski stol, jedno s otokom i mjestima za sjedenje duž jedne strane i jedno s otokom koji ima dva sjedeća mjesta. Što se materijala tiče, klijenti su željeli dekor drva na dijelu fronti pa smo ih kombinirali s ivericom u bež tonu i tamnim Compact pločama na radnoj plohi i zidnoj oblozi”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Kuhinja po mjeri smještena je u oblik slova L. Na bočni zid su pozicionirani visoki elementi kako bi se dobilo mjesta za veliki hladnjak i pećnicu u ravnini ruku. Na najdužem zidu je ostatak aparata kao i sudoper s dovoljno radne površine. Donji elementi imaju ladice koje su jako praktične, a iz istog razloga u kut je smješten izvlačni element.

“Drvni dekor koji su klijenti željeli jako se dobro uklopio uz nježni ton gornjih elemenata i tamnu radnu ploču i zidnu oblogu. Ovakvim pozicioniranjem kuhinjskih jedinica- ploče, pećnice, sudopera i hladnjaka istaknuli smo funkcionalnost i kuhinju napravili ugodnom za korištenje”, ističe Mirjana.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Drvni dekori jako su popularni u interijerima, a samim time i vrlo često korišteni u interijerima. Zahvaljujući svojom površinom i izgledom sve vjernije oponašaju prirodne materijale dobivaju i dodatno na vrijednosti. I među drvnim dekorima postoje oni koji su cjenovno više prihvatljivi kao i oni za koje treba izdvojiti više, što ovisi o samoj površini materijala. Što se tiče odabira radne ploče, Compact je zaista jako dobar izbor jer je zbog svojih svojstava vrlo otporan, a s obzirom da je tanak, jako elegantno izgleda u interijeru. On spada u srednji cjenovni rang. Pristupačniji je od primjerice Getacorea ili kvarca”, dodaje Mladen Lovreković iz Elgrada.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Pogledajte u video prilogu kako je teklo opremanje kuhinje!

Komentari