Dnevna soba i blagovaonica u jednoj prostoriji. Pogledajte kako ih možete urediti u skladnu cjelinu

Nemate zasebnu prostoriju za blagovaonicu, a kuhinja je prilično mala pa ne stane dovoljno velik stol, koji bi zadovoljio vaše potrebe? Evo kako ovaj sadržaj možete organizirati unutar dnevnog boravka – nudimo ideje koje se mogu prilagoditi svim stilovima i željama

 

 

Blagovaonica je danas u rijetkim interijerima zasebna prostorija. Samo veći stanovi i kuće mogu se pohvaliti time. Iako, s druge strane, i kada nam je na raspolaganju kvadratura koja dopušta samostalnu blagovaonicu, odlučimo se ipak za popularni otvoreni prostor ili primjerice, pridružimo blagovaonicu kuhinji ili dnevnom boravku. Ovaj puta nudimo vam drugu opciju – kada je prostor za blagovanje dio dnevne sobe.

 

Foto: Vagon Architects

Često je to zbog nemogućnosti da u kvadraturi kuhinje pronađemo dovoljno mjesta za blagovaonski stol i stolice ili jednostavno želje da blagovanje ne bude tik do štednjaka, odnosno izloženo mirisima i parama od kuhanja, nego dio boravka. Tako se lakše ostvaruje komunikacija između članova obitelji koji su za stolom za blagovanje, i onih koji sjede na garnituri, okupljeni oko klub stolića.

 

Foto: HAO Design

To je naročito praktično kada imate veću obitelj ili primate goste na ručak, druženje ili večeru. Opremanje svakako može biti veliki izazov. Kako osmisliti taj prostor koji objedinjava dva sadržaja, pogledajte u prijedlozima koje smo pripremili.

Vjerujemo da će vam biti nadahnuće za to kako pozicionirati namještaj, koje boje koristiti te kako sve uklopiti u skladnu cjelinu, da prostor izgleda lijepo i funkcionalno. Čak i najmanji dnevni boravci mogu imati koristi od naših ideja!

 

Foto: 365 Design

Ono u što se možete uvjeriti i na samim fotografijama je da prostor blagovanja ne bi trebao biti u istoj boji ili vrsti materijala – barem ne u cijelosti. Tako će se lakše vizualno odvojiti ove dvije zone, što je bitno. No, svakako gledajte da ih povežete ili nekom stilskom odrednicom, ili materijalom ili bojom. Primjerice, stolić u boravku može biti iste boje ili materijala kao neki od elemenata u blagovanju. Možete ih povezati i detaljima, ili vrstom tkanine sjedeće garniture i stolica. No, ne bi bilo dobro, čak ni kada želite istaknuti neki od prostora, da odudaraju jedan od drugoga.

 

 

 

Komentari