INTUITIVNE KUHINJE: saznajte sve o ovom velikom trendu u interijerima

Moderne kuhinje, pored estetike, traže visoku razinu funkcionalnosti i praktičnosti kako bi zadovoljile naše potrebe i kako bismo što manje dragocjenog vremena utrošili na pospremanje te se više opuštali u toplini svoga doma.

 


Kuhinja je mnogima omiljeno mjesto u domu. Dobar dio nas odabire kuhinju kao svoju ugodnu i toplu oazu i kada ne kuha i ne posprema suđe. Volimo u njoj piti kavu, čitati, družiti se, telefonirati… jer nam daje pravu atmosferu doma i dozu opuštenosti, vjerojatno više nego ijedna druga prostorija.

Upravo su opuštenost i druženje stvari koje sve više cijenimo, budući da živimo užurbano i puno vremena provodimo izvan kuće. Stoga je kuhinja pravo srce svakog doma u kojem provodimo kvalitetno svoje vrijeme te se u njoj želimo i kvalitetno hraniti.

Na spomen hrane odmah pomislimo na dugo kuhanje i veliki trud, koje bi nam oduzelo dragocjeno vrijeme i umanjilo uživanje. No, u kuhanju se može uživati, kao i u ukusnim jelima za koja nećete utrošiti puno vremena niti provesti sate u pospremanju. Šveđani su osmislili koncept intuitivnog kuhanja o kojem više možete doznati u nastavku.

Promo foto / Electrolux

ŠTO JE INTUITIVNO KUHANJE

Koncept intuitivnog kuhanja, proizašao je iz skandinavske filozofije življenja, pa tako i stanovanja. U njoj caruju jednostavnost, funkcionalnost i opuštenost te nastojanje da se u svemu uživa. Naglasak je na haromoniji i kvaliteti života koja gradi čovjeka i iznutra te čini njegov život kroz kuhanje kompletno boljim.

Upravo tako zamišljeno je intiutivno kuhanje, na čijim načelima je i Electrolux osmislio svoje proizvode koji su napravili značajne pomake u funkcionalnosti. Oni su toliko intuitivni da ne morate puno razmišljati niti uložiti veliki napor – sve je pojednostavljeno i prirodno, kuhanje predstavlja užitak, a pritom se ne gubi kvaliteta namirnica.

Pored toga, intuitivno kuhanje, shodno skandinavskoj filozofiji života i stanovanja, predstavlja užitak – kako u pripremi, tako i jelima koja ste skuhali, te poziva obitelj i prijatelje na druženje. To je također jedna od komponenti intuitivnog kuhanja – zajedničko provedeno vrijeme s obitelji i prijateljima uz trpezu. Intuitivno kuhanje bitno je i zbog održivosti.

Promo foto / Electrolux

ODRŽIVOST U KUHINJI

Održivost u kuhinji se odnosi, osim na odabir kvalitetnih namirnica iz organskog i lokalnog uzgoja i na njezinu ekološki prihvatljiviju pripremu kojom će se zadržati sve nutritivne vrijednosti namirnica. Također, principom održivosti smanjuje se količina hrane koja se nepotrebno baca te se očuva vrijednost namirnica. To omogućuju inovativni uređaji koje je osmislio Electrolux.

Uređaji poput pećnice i kuhala pružaju mogućnost intuitivnog kuhanja. Pazilo se na svaki segment – od dizajna do inovacija, tehnološki naprednih elemenata te održivosti.

Promo foto / Electrolux

PEĆNICA KOJA SMANUJE STRES

Osim atraktivnog dizajna sa suptilnim srebrnim detaljima, multifunkcionalni model pećnice 900 SteamPro ima funkciju Steamify® koja će vas oduševiti jer će vam uvelike olakšati kuhanje, pečenje i kuhanje na pari.

Dovoljno je samo unijeti temperaturu pripreme koju biste inače primijenili, a pećnica će automatski namjestiti postavke i imat ćete zdravija i ukusnija jela. Ovakvo kuhanje svakako je manje stresno i naporno te možete biti opušteni dok kuhate.

Promo foto / Electrolux

PLOČA ZA KUHANJE: OBROCI KAO IZ RESTORANA

Otkrili smo ploču za kuhanje SensePro® koja će vam kuhanje učiniti bržim i jednostavnijim. Idealna je za početnike, kuharske znalce kao i one koji nemaju puno vremena za kuhanje.

Ovo je prva ploča za kuhanje na svijetu s bežičnom sondom za hranu bez baterija. Bežična sonda za hranu mjeri temperaturu središta namirnice i prenosi taj podatak ploči za kuhanje pa možete bezbrižno kuhati, pržiti i pirjati. Primjerice, dok pečete odrezak na tavi, odaberite između slaboga, srednjega i dobroga pečenja.

Promo foto / Electrolux

Na ovakvoj inovativnoj ploči za kuhanje uz pomoć pamenih značajki za preciznu pomoć pri kuhanju možete se okušati u zahtjevnijim kuharskim tehnikama kao što je sous-vide (kuhanje hrane u vakuumu) i uživati u obrocima poput onih u najboljim restoranima.

Promo foto / Electrolux

PERILICA S KOJOM JE SVE JEDNOSTAVNIJE

Funkcionalnost kuhinje podrazumijeva i perilicu suđa – bez nje su nezamislivi moderni domovi. Perilica je pravi odgovor na suvremeni, ubrzani način života u kojem ne želimo dragocjeno slobodno vrijeme provesti u pranju posuđa.

Perilica QuickSelect vas neće ostaviti ravnodušnim zbog naprednih funkcija koje ima. Funkcija Quick Select ekološki je prihvatljiva i sve pojednostavljuje jer pomaže da brzo pokrenete svoj prilagođeni ciklus pranja posuđa. Samo odaberete ciklus koristeći kliznu kontrolu i dodajete bilo koji dodatni program jednim dodirom. Zatim se opustite i pustite uređaj da odradi ostatak posla!

Promo foto / Electrolux

Perilice posuđa QuickSelect sa zaslonom Ecometer pružaju vam informacije o svakom ciklusu pranja kako biste lakše odabrali između snažnijeg ili ekološki prihvatljivijeg programa. Tako možete donijeti održivije odluke bez kompromisa u kvaliteti njege vašeg posuđa.

Otkrijte perilicu posuđa ComfortLift® koja dolazi uz poseban mehanizam podizanja donje košare koji je Electrolux razvio u skladu sa intuitvnim kuhanjem i načinom života – kako bi vaše pospremanje bilo što bezbrižnije.

Promo foto / Electrolux

 


PROMO

 

Komentari