Trendi i prirodno: moderne kuhinje koje se ne odriču drveta

Volite moderne kuhinje i željeli biste da one odišu i trendovima, no istovremeno vas jako privlači ideja da u njoj bude prisutno drvo kao materijal. Moguće je pomiriti sva ta nastojanja i stvoriti – kuhinju iz snova. Mi vam nudimo nekoliko ideja…

 

 

Svaki interijer, bez obzira na stil uređenja i naš senzibilitetet, mora odisati modernošću, makar u maloj mjeri. Kao što je poželjno da ima dašak topline, prirodnosti… Često se nađemo u nedoumici kako izbalansirati želje i ono što nam savjetuju dizajneri, smatrajući da jedno isključuje drugo. No, nije baš tako. I najžešći minimalizam voli imati nešto što čini poveznicu s prirodom. Najlakše je to postići drvetom. I to ne na način da ono mora biti dominantan materijal i da mora biti riječ o prirodnom drvetu, što je gotovo uvijek skuplja varijanta nego imitacija. No, današnji dekori koji imitiraju drvo sve su vjerniji i – ljepši. U svakom slučaju, teško da ćete na prvu, osim ako niste stručnjak moći zaključiti da je riječ o dekoru, a ne prirodnom materijalu. Nudimo vam nekoliko inspiracija kako drvo možete ukomponirati u svoje moderne kuhinje.

 

Foto: El Mueble

 

Ovdje je vješto kombiniran moderni stil s vintageom i svijetlim dekorom drveta, a posebnost su svakako okviri od mikrocementa, koji su kuhinji dali i dašak minimalizma. Glatka i hladna površina čini izvrstan kontrast toplini drveta i razigranoj keramici u toplim oker i smeđim tonovima. Na prvu neobičan miks, no što više gledate, sve je bolji, zar ne?

 

Foto: El Mueble

 

Ravne i oštre linije čine ovu kuhinju pravim primjerom modernog minimalizma, no drvo je ipak učinilo svoje. Drveni podovi koji imitiraju seljački pod kao i par tonova različit dekor drveta od kojeg je napravljena gotovo cijela kuhinja stvorili su posebnu priču.

 

Foto: El Mueble

 

Foto: El Mueble

 

 

Foto: El Mueble

 

 

Foto: El Mueble
Komentari