Konzolni stolić: komad namještaja kojem ćete teško moći reći ne

Uski stolići koji se postavljaju uza zid hodnika ili neke druge prostorije postali su novi trend u opremanju doma. Vrlo su efektni i imaju veliku estetsku ulogu, a idealni su za male prostore ili onaj moćni dodatak prostoriji u kojoj nedostaje “ono nešto” kako bi izgleda atraktivno

 

 

Zaštitni znak nekadašnjih hodnika bile su komode ili stolići s lijepo oblikovanim nožicama – bili su više dekorativni element i znak dobrodošlice, s vazom svježeg cvijeća, ukrasnom kutijom za nakit i slikom ili ogledalom na zidu iznad. No, gradnja interijera sve manje površine i sve veće ekonomičnosti u organizaciji prostora ovaj je mali komad namještaja i moćan stilski detalj posve izbacila iz hodnika. No, novi trendovi u dizajnu vratili su ga u hodnike, dnevne boravke, spavaće sobe, pa čak i kupaonice. Kako ne bi zauzimali puno prostora, rađeni su kao konzolni modeli.

 

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Male površine, konzolni stolići posebno su dobrodošli u malim stanovima, uskim hodnicima i sobama. Prvo pitanje koje vam se nameće na prijedlog da u svoj dom unesete ovaj mali komad namještaja jest koliko je ovakav komad namještaja praktičan. Doista, ova karakteristika malog uskog stolića koji se naslanja na zid je u drugom planu.

 

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Na njih doista ne možete smjestiti puno toga u smislu količine. U hodniku može poslužiti za odlaganje ključeva i sitnica i tek nekog manjeg ukrasnog detalja poput svijeće ili fotografije, u kupaonici kao polica za kozmetiku i ručnike, a u spavaćoj sobi kao stolić za šminkanje. Dodatni skladišni prostor možete dobiti ako stolić ima ladice ili dodatnu otvorenu policu.

 

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

No, njihova estetska uloga je ogromna jer su vrlo efektan stilski akcent. I mogu prizvati u prostor dašak glamura i raskoši – naročito ako im je vertikalna ploha od mramora, metala ili nekog materijala visokog sjaja ili pak s patinom. A detalji na njemu i na zidu oko njega samo će pojačati dojam. Posebno lijepi su stolovi koji kombiniraju više materijala.

 

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Sanja Jagatić

 

Dobra strana ovakvih stolića što su vrlo prilagodljivi i možete ih seliti iz prostorije u prostoriju prilikom preuređivanja te što se mogu pronaći u raznolikom dizajnu i pristajati svakom stilu uređenja.

 

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Sanja Jagatić
Komentari