TKO IM MOŽE ODOLJETI? Dražesni i nezahtjevni mikro kaktusi su novi trend u uzgoju bilja

Kaktusi su omiljeno bilje na našim balkonima, ali i domu, stoga smo uvijek u potrazi za novim oblicima i vrstama. Pronašli smo novu generaciju mini kaktusa koji će vas zasigurno oduševiti i koje ćete poželjeti imati čim prije u svoja četiri zida

 

 

Što je dom bez bilja? Dizajneri, a ne samo ljubitelji bilja odgovorili bi vam da je takav životni prostor nepotpun. Doista, s biljem svaki, pa i najprosječniji dom izgleda bolje, ljepše, svježije i životnije. Jedna od vrsta koju dizajneri preporučuju svima za uzgoj su sukulenti i kaktusi. Prije svega jer nisu pretjerano zahtjevni za uzgoj i jer ih možemo seliti iz interijera na balkon ili terasu kad zatopli i opet natrag vratiti kada zahladi. Osim toga, teško je odoljeti njihovim oblicima, koji su iz godine u godinu sve zanimljiviji i atraktiviji. Kaktusi su, složit će se svi – idealna zelena dekoracija.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tierra Sol Studio (@tierrasolstudio)

Pronašli smo na zelenoj platformi Tierrra Sol Studio za vas novu generaciju kaktusa koja očito postaje trend. Riječ je o minijaturnim kaktusima od kojih su neki tek centimetar-dva veliki te izgledaju preslatko. Nemoguće je ostati imun na njihov šarm stoga ne čudi što instagram Tierra sol Studija u kratko vrijeme stekao preko 60 tisuća pratitelja. Njihovi mikro kaktusi mogu se naručiti putem Etsyja ili stranice tierrasolstudio.com.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tierra Sol Studio (@tierrasolstudio)

Njihovoj popularnosti doprinijela je i poznata američka dizajnerica interijera koju su oduševili mikro kaktusi te ih je počela upotrebljavati u svojim projektima kao dekoracije. Prednosti ovim kaktusa što doista zauzimaju minimalno mjesta u vašem domu i što će uvijek imati isti volumen, odnosno neće rasti. Usto, sve što treba jest zaliti ih jednom mjesečno s 1/4 čajne žličicom vode.

 

 

Ono što Tierra Sol Studio nudi su minijaturne tegle koje su ručno rađene te su tako oblikovane da biljka može dobiti dovoljan dotok zraka i svjetlosti. Uz kaktuse ćete dobiti i pribor za sadnju sa svim uputama tako da to može postati važa mala zabavica. Ili točnije – strast!

 

 

Komentari