LEBDEĆI KREVET: idealan za mali stan ili kad trebate dodatni ležaj za goste

Dizajnerski BedUp krevet savršen je odgovor za sve koji imaju male stanove, a nemaju dovoljno mjesta za krevet. Ili pak žele imati ležaj za goste koji ostanu prenoćiti…

 

Inženjer Alexander Grison i arhitekt i produkt dizajner Gad Benarroch autori su BedUp-a, kreveta koji se nakon korištenja može “povući” na strop te tako štedi prostor pa se on može tijekom dana koristiti za nešto drugo – mjesto za sofu, radni prostor…

Krevet je namijenjen za male stanove, u kojima nedostaje mjesta za pravi, klasični ležaj s madracem i podnicama, ali i za one domove čiji vlasnici žele imati dodatni ležaj za goste.

Foto: Décadrages

Umjesto da se preklapa na zid, što često znaju sklopive linije kreveta, BedUp se podiže na strop kako bi se stvorilo više prostora u interijeru. Okvir kreveta može se vrlo jednostavno podići do stropa s madracem i posteljinom na mjestu, koristeći mehanizam koji zahtijeva samo jednu ruku.

Krevet se podiže zahvaljujući čeličnim ili trakama od čvrstog tekstila, dok visinu možete podešavati po želji.

 

Foto: Décadrages

Ovaj praktični ležaj koji proizvodi francuska tvrtka namještaja Décadrages dolazi u 3 linije: BedUp Cocoon, BedUp Vision, i BedUp Campus. Kada se nalazi sklopljen na stropu, on izgleda prilično atraktivno jer je tako dizajniran da preuzima ulogu spuštenog stropa koji, po želji, može biti i osvijetljen.

Naime, postoji mogućnost da se u okvir kreveta ugradi LED rasvjeta.

Foto: Décadrages

Pravo malo čudo od kreveta, BedUp ležaj dolazi u različitim dimenzijama, bojama i materijalima te s dodacima poput polica, ogledala i ljestva za podizanje.

Može se ugraditi za manje od jednog dana i ne zahtijeva potporni zid. Iako su dostupne različite metode ugradnje, najčešći je pričvršćivanje na strop, s mehanizmom ovjesa na jednom kraju i stražnjim postoljem na drugom.

Foto: Décadrages

 

Komentari