Boho stil: najbolji način da svoj dom napokon probudite iz zimskog sna

Proljetno osvježenje doma može se ostvariti na brojne načine, a jedan od njih je i unošenje namještaja i detalja u boho stilu. Cvjetni i šareni motivi i uzorci, kombiniranje stilova i boja, stari komadi iz garaže i oni nabavljeni na buvljacima unijet će željenu promjenu

 

Najjednostavniji način da nekom predstavite i ukratko objasnite boho stil jest da ga podsjetite na hippie stil odijevanja i općenito života koji je vladao u 70-im godinama prošloga stoljeća, a koji je i danas prisutan ne samo u modnom dizajnu, nego i u uređenju interijera. Nekoga će ovaj stil podsjetiti na stilsku eklektiku, nekoga na shabby chic i vintage, a nekoga na šarenilo i spontanost ponude na buvljacima. I nitko neće biti daleko od onoga što bohemski odnosno boho stil jest.

Svoju inspiraciju svakako crpi iz hippie pokreta i njegovih glavnih odrednica poput spontanosti, nepretencioznosti i slobode. Doista, u uređenju doma u ovom stilu imate apsolutnu slobodu – miješanje naoko nespojivih boja, uzoraka, stilova, vrsta tkanina i tekstura, oblika… Boho stil je nesputan i uglavnom vedar i lepršav, u njemu sve pršti od nevjerojatnih kombinacija i stvaranja ugode.

Boho je izvrstan u kombinacijama s drugim stilovima, naročito minimalizmom ili pak skandinavskim stilom jer mu daje dozu potrebne živosti. Samo je pitanje vaših vlastiti preferencija hoćete li unijeti uzorke patchworka, orijentalnih prekrivača i ukrasnih jastuka, shabby chica, jedne ili više boja, pastelne ili tamnije nijanse, marokanskog ili nekog drugog egzotičnog stila, prirodnih, zemljanih tonova i materijala… Mogućnosti su doista bezbrojne. I sve dolaze u obzir.

Dobra strana boho stila jest što si možete dati oduška u detaljima, ako ih volite, a usto je ovaj stil i vrlo povoljan – ne morate otići u dućan da biste uredili svoj dom u ovom stilu, nego je dovoljno zaviriti u ormare, garaže, prošetati buvljacima gdje za malo novaca možete nabaviti sjajne komade u boho stilu.

 

U međuvremenu se možete inspirirati prijedlozima u našoj galeriji!

 

Komentari