ČAROBNA OGLEDALA U BOJI: trend koji ne biste trebali zaobići

Osim okruglih i nepravilnih oblika, vrlo su popularna ogledala u boji. Lagane nijanse smeđe, plave, zelene, sive… čine ovaj predmet vrlo atraktivnom dekoracijom i podižu cijeli prostor

 


Interijeri su nezamislivi bez ogledala, i to ne samo zbog njihove praktičn svrhe. Veliki estetski potencijal kojeg krije ovaj predmet učinio ga je poželjnim detaljem u svakoj prostoriji doma. I to ne u samo jednom, nego i više primjeraka. Novi trendovi donijeli su ogledala koja tvore čitavu kompoziciju na zidu. Drugi veliki trend su ogledala s vrlo tankim okvirima ili sasvim bez njih, i to okrugloga ili nepravilnog oblika.

A ako želite imati još atraktivniji dom i originalnije detalje, razmislite o dekorativnim ogledalima u boji, koja su totalni hit! U nastavku pogledajte kako izgledaju ogledala u boji u projektima studija Mirjane Mikulec kao i inspiraciji koju smo pronašli u drugim projektima!

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

‘OBIČNO ZIDNO OGLEDALO’

Najjednostavniji način unošenja površina s ogledalima u dom su zidna ogledala koja će najviše doći do izražaja na akcentnim zidovima ali i malim kutcima koji čine zasebnu estetsku cjelinu.

U dnevnom boravku je to primjerice dio s konzolnim stolićem, komodom, kutkom za čitanje ili pak s kaminom. Ogledalo u boji možete nasloniti na komodu ili kamin ili ga objesiti na zid, kako vam se više sviđa. Ako kombinirate više ogledala, mogu biti u različitim bojama.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Sanja Jagatić

FRONTE ORMARA

Oblaganje fronti ormara ogledalima stari je dizajnerski trik kojim se dobiva dojam prostornosti u mračnim i skučenim prostorima. Takvi su obično hodnici ili spavaće sobe. A zanimljivijima ćete ih učiniti ako ogledala budu u boji.

Umjesto ogledala, koja ćete lijepiti na pločasti materijal, možete odabrati i akril čija sjajna površina može stvarati efekt ogledala. Takve fronte su lakše nego da na njih lijepite ogledalo, a u slučaju razbijanja, neće se smrskati u sitne komade nego će samo puknuti.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

…ALI I ORMARIĆA

Ogledala u boji mogu se nalaziti na frontama ormarića ili nekim njegovim dijelovima. Tako ćete unijeti dašak elegancije u prostor i lijepu igru refleksije.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Sanja Jagatić

Ako vam se ogledalo klasične površine čini preosjetljivim, a stavili biste ga na kuhinjske fronte ili neki drugi dio namještaja, razmislite o ogledaju s uzorkom patine koji daje poseban šarm prostoru.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

KUHINJSKI OTOK

Ogledalima u boji možete oblagati i kuhinjske otoke i šankove. Najmanje će svakako biti osjetljiva prednja strana šanka ili otoka, za kojom su barske stolice.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Sanja Jagatić

 

 

Komentari