BEZVREMENSKI TREND U INTERIJERIMA: drvo se savršeno snalazi i u modernim prostorima

Drvo nas prije svega podsjeća na rustiku i klasične interijere. No, ono se savršeno snalazi i u moderno osmišljenim prostorima, čak i u onima koji se vode geslom ‘manje je više’. Inspirirajte se našim idejama drvenih komada savršenih za suvremeni dom!

 

 


Drvo je oduvijek, u svom prirodnom obliku ili kao imitacija bilo prisutno u interijerima, bez obzira na vladajuće stilove i trendove. Jedino što se mijenjalo jesu dizajn komada namještaja i ostalih elementa od drveta, kao i njegova boja.

Do prije dvije-tri sezone, pod utjecajem minimalizma, shabby chica i skandinavskog dizajna bile su poželjne svijetle drvene površine, a sada, dolaskom klasike i luksuza u dom, tamnije nijanse postaju sve traženije.

Dizajneri uvijek, bez obzira na koncept uređenja, vole uključiti u uređenje i neku drvenu komponentu, pa bili to tek detalji poput drvenih nogica na stolicama, ručkica na ormarićima ili radne plohe u kuhinji zdjelica na blagovaonskom stolu ili stalka za novine u dnevnom boravku. Drvo jednostavno oplemenjuje svaki prostor!

U suradnji s Meblo Tradeom donosimo vam nekoliko ideja i savjeta kako ćete u svoj moderni dom uklopiti drvene površine!

Stolice Igloo, stol Jungle; Calligaris / Foto: Meblo Trade

 


DRVO U GLAVNOJ ULOZI

Popularna rustika, koja dolazi u moderniziranoj verziji unijela je drvo u interijere kao dominantan materijal bez kojeg mnogi smatraju da nema topline i prave atmosfere doma. Vještim kombiniranjem s drugim materijalima i uzorcima stvara s ravnoteža, pa drvo ne izgleda odviše napadno niti zagušuje prostor.

Ako biste željeli da drvo bude noseći materijal u vašem domu, odaberite svijetlije nijanse ili jednostavniji dizajn namještaja od drveta. Ravne, pročišćene linije namještaja i detalja unijet će prirodnost i toplinu, a dojam modernosti i pročišćenosti će ostati!

 

Stol Chill Out, Komoda Chill Out, Ogledalo Chill Out, TheV / Foto: Meblo Trade

DECENTNI DETALJI ZA TOPLINU

U većini današnjih modernih interijera prevladavaju svijetle, neutralne nijanse, prije svega bijele i sive te bež dok crna dolazi u akcentima. Od materijala su poželjni sjajne površine, staklo u boji i metal. Ova kombinacija može djelovati hladno pa su drveni elementi idealno rješenje da se unese dašak topline i ugode u prostor.

I dalje ćete zadržati svoj stil i dominaciju neutralnih nijansi, no drvo, makar i u malim količinama i vrlo modernog dizajna će donijeti potrebnu atmosferu. Stoga slobodno kombinirajte metal, sjajne površine i minimalistički namještaj kao i eleganciju s drvetom!

 

Noćni ormarić Tavamo, Miotto / Foto: Meblo Trade

 


BEZVREMENSKI KLASIK

Drvo je zbog svoje kontinuirane prisutnosti u interijerima svojevrsni klasik koji odolijeva svim izmjenama stilova i trendova, kao i dolasku novih materijala koji imaju sjajne karakteristike. No, i obrada prirodnog drveta te njegovi dekori čine ovaj materijal sve otpornijim, naprednijim i atraktivnijim što je doprinijelo njegovoj neprekinutoj popularnosti. Industrija namještaja uvijek ima ponuditi nešto novo kada je drvo u pitanju, stoga se ne premišljajte kada uređujete dom uključiti drvo u njega.

Ono ima bezvremensku dimenziju i unatoč novim trendovima uvijek će imati svoje mjesto u domu. Prisjetimo se starih, antiknih ili vintage komada koji su sada iznimno traženi u interijerima. Njihovo vrijeme nije prošlo, bez obzira na godinu proizvodnje. Imajte na umu da se u drvene komade uvijek isplati ulagati!

 

Krevet Coloniale, MAB / Foto: Meblo Trade

PRILAGODLJIV SVAKOM STILU

Drvo je, možda i više od svih drugih materijala iznimno prilagodljivo svakom ambijentu. Ono će vrlo dobro funkcionirati u svijetlim interijerima, u onima u kojima prevladava plastika, mramor ili pak beton…

 

Komoda, stol i stolice Nature Elegance, TheV / Foto: Meblo Trade

Unoseći ga u neki interijer u kojem dominira stil koji nije sklon drvetu, nećete nimalo narušiti koncept uređenja niti proizvesti nesklad. Samo ćete njegov dizajn kao i boju prilagoditi prostoru. No, ako boja drveta bude posve drugačija i možda malo upadljiva, tako ćete stvoriti sjajan kontrast. Takvi interijeri nisu nikada dosadni!

 

Konzolni stol Modern Times, TheV / Foto: Meblo Trade

 


KOMBINACIJE S DRVETOM

Drvo sjajno izgleda kada dominira u prostoru, ali i kada je u akcentima i kada ga povezujete s naoko nespojivim materijalima i uzorcima, kao i bojama. Drvo voli neutralne nijanse, sjajno funkcionira s nježnim pastelnim tonovima, kao i zemljanim i tamnim bojama (tamno plavom, tamno zelenom, petrolej plavom…).

Postojećim stolicama od plastike ili onima presvučenima tkaninom možete dodavati drvene stolice, namještaju visokog sjaja drvene komode, kožnim ili baršunastima sjedećim garniturama klub stoliće od drveta….

 

Foto: Meblo Trade

Drvo vrlo dobro funkcionira i sa uzorcima mramora i betona u prostoru, a mnogi moderni komadi namještaja kombiniraju sve ove materijale. Primjerice, komode i blagovaonski stolovi kao i klub stolići vrlo često dolaze s gornjom plohom od mramora, što daje eleganciju i raskoš takvim komadima.

Komoda Boston, Calligaris / Foto: Meblo Trade

 


PROMO

Komentari