KAD SE TAPETE POPNU NA STROPOVE: odvažne ideje za svaku prostoriju u vašem domu

Odvažni stropovi jedan su od trendova u interijerima ove godine, pa ako vam je dosadila obična bijela boja na njima, tapete su idealna opcija za osvježenje bilo koje prostorije u domu. Inspirirajte se našim prijedlozima

 

 

Zidovi već nekoliko godina nisu samo dekorirani bojama, već i tapetama sa svim mogućim uzorcima. A sada su se one proširile i na stropove! Na prvu vam se ova ideja može činiti pretjerivanjem u dekoracijama, no ovo je jedan od glavnih trendova za ovu godinu i svakako vrijedi razmisliti o njoj. Naročito ako vam je dosta običnih, bijelih stropova i želite neku originalnu promjenu u svome domu, a niste za opciju većeg preuređenja.

Tapetama na stropu doista možete osvježiti svaku prostoriju u svome domu, pa i kupaonicu. Puno je opcija koje možete izabrati, ovisno o bojama i uzorcima koji vam se sviđaju, ali svakako uzmite u obzir ostatak uređenja prostorije u koju ih stavljate.

U nastavku vam nudimo prijedloge za stropne tapete za svaku prostoriju u interijeru.

 

DNEVNI BORAVAK

Cvjetni uzorci u dnevnim boravcima su vrlo traženi nekoliko posljednjih sezona, a pored zidova, mogu se nalaziti i na stropu. Dodatno se poigrajte štukaturama i rozetama oko lustera. Ovakav načelno klasični element u prostoru sjajno će odgovarati i u moderno uređenim interijerima.

Foto: One Kin Design

 

BLAGOVAONICA

Ako imate zasebnu prostoriju u kojoj je blagovanje, tada razmislite o ovakvom načinu dekoriranja stropa. Ako je pak blagovaonica dio kuhinje ili dnevnog boravka ili otvorenog prostora, tada je tapeta samo na stropu mali problem jer će previše stršiti.

Foto: Bohemian Bungalow Design

 

KUHINJA

Naše su kuhinje uglavnom monokromatske, pa nam ponekad brzo dosade. Lijek protiv toga je tapeta – i to na stropu! U uzorku možete biti itekako odvažni i pokušati s nekim jakim uzorkom, koji će dati poseban stilski pečat.

Foto: Bloglovin

 

SPAVAĆA SOBA

Postoje mnogi uzorci koji će izvrsno odgovarati stropu spavaće sobe, no najefektnija opcija je ona koja nas potiče na sanjarenje i pruža ugođaj otvorenog neba. Tako da ujutro, budeći se, imamo prekrasnu sliku koja će pozitivno utjecati na nas i potaknuti nas da odvažnije krenemo u novi dan.

Foto: Aubrie Pick

 

KUPAONICA

Transformacija kupaonice nije lak pothvat, a usto ćete morati izdvojiti priličnu sumu novaca za njezin novi izgled. Tapete su daleko pristupačniji makeover – kako u vremenskom, tako i financijskom smislu. Naročito će efektno izgledati tapete u potkrovljima, jer ćete tako naglasiti ljepotu kosina. Pripazite na odabir modela jer postoje specijalne tapete za kupaonice, koje će uspješno odoljeti vlazi.

Foto: Apartment Therapy

 

HODNIK

Stvorite jak dojam već na ulazu u svoj dom! Odaberite stoga u hodniku tapetu naglašenog uzorka, koja će osim toga činiti da prostor izgleda veći! Pored toga, hodnici su ponekad tako uski da u njih ne možete staviti puno dekoracija, pa je strop idealno mjesto gdje to možete ostvariti i tako postići estetiku u ovoj prostoriji svoga doma.

Foto: Claire Esparros / Homepolish Design
Komentari