NAJPOPULARNIJE PREGRADE I VRATA: metal i staklo kao spas za male prostore bez prirodnog svjetla

Plohe od stakla omeđene i ispresijecane metalom vraćaju se u interijere, i ne samo kao prozori i vrata nego i kao pregrade unutar prostorija ili kao razdjelnici između njih, pa čak i kao zasloni za tuširanje

 

 

Izuzetnog dizajna i svestrani, čvrsti okviri tankog profila uklapaju se u različite stilove koji trenutno vladaju u interijerima. Imaju sposobnost potpune transformacije prostora; ne samo dajući mu svjež, moderan štih, već i otvaranjem prostora i puštanjem više prirodnog svjetla. Pored toga što mogu služiti kao vrata ili pak prozori, ovakve pregrade omogućuju vam pametno pregrađivanje otvorenih područja kako biste stvorili različite zone u interijeru, bez ugrožavanja svjetla ili prostora.

Savršene su tek kao funkcionalni i stilski trendi element u bilo kojem prostoru, ali i pravi odgovor na velike prostorije koje želite podijeliti na zone, ili u malim stanovima gdje stvarate dozu privatnosti u prostorijama gdje je potrebno više sadržaja. Pogledajte naše prijedloge kako sve mogu funkcionirati ove pregrade od stakla i metala, koji se može zamijeniti i drvetom.

 

U BORAVCIMA GDJE SU I SPAVAONICE

U manjim stanovima, naročito onim jednosobnim, bitno je osigurati mjesto za spavanje koje bi bilo malo izdvojeno od ostatka prostorije. I koje bi se, ako je moguće zbog skučene kvadrature, moglo zatvarati, tako da se ostvari potpuna privatnost spavaonice. Također, ovo je dobro rješenje kada se u interijeru traži još jedna spavaća soba. Staklena vrata omogućit će ulazak prirodne svjetlosti u novostvorenu prostoriju.

Foto: Planete Deco

 

U VELIKIM PROSTORIJAMA

Velike prostorije imaju uglavnom više zona koje je dobro odijeliti ne samo vizualno, nego i pregradama. Ponekad se u boravcima nalaze i po dvije garniture za sjedenje, tako da se one jednostavno mogu odijeliti staklenom pregradom. Prostor je i dalje jedna jedinstvena cjelina, a funkcionira i kao kombinacija zasebnih zona. Tako se unosi kompaktnost u velike prostorije i povezanost.

 

UMJESTO ZIDOVA IZMEĐU SOBA

Ako u interijeru živi jedna ili dvije osobe, tada nije potrebno stavljati zidove od suhe gradnje, nego odabrati staklene zidove s alu ili drvenim profilima. Dodatnu privatnost, kada to želite, omogućit će zavjese koje će stvoriti i atmosferu intime u odijeljenoj prostoriji. Ovakav način pregrada izvrsno je rješenje kada kuhinju ili neku drugu prostoriju želite malo odijeliti od ulaznog prostora. Stvorit će se dvije cjeline, a hodnik će imati dovoljno svjetla koje dolazi iz susjedne prostorije.

 

 

KAO VRATA

Staklena vrata s debelim drvenim ili metalnim profilima hit su u interijerima. Ovo je također način da u hodnik, koji je gotovo uvijek mračan i mali, dođe prirodno svjetlo iz prostorije s druge strane staklenih vrata. Prostor tako postaje transparentniji i prozračniji, a obje prostorije dobivaju dojam prostornosti.

Foto: Livingetc

 

U ULOZI TUŠ STIJENKE

Moderne tuš kabine sve češće dolaze bez kada, nego su u ravnini poda, s direktnim ulazom, bez barijera u tuš, što omogućava i novu vrstu stjenki…

Foto: Livingetc

 

 

 

 

Komentari