TUŠ KABINA U MODERNOJ KUPAONICI: saznajte sve trendove i prednosti ovog ‘it’ elementa

Tijekom posljednjih 30-ak godina kade su ustupile mjesto tuševima pa su moderne kupaonice gotovo nezamislive bez njih. Koje su prednosti tuša i koji trendovi vladaju u ovakvom rješenju kupaonice, saznajte u nastavku!

 

 


Jedno od osnovnih pitanja koje moramo postaviti prilikom uređenja ili adaptacije kupaonice jest: hoćemo li postaviti tuš ili kadu. Idealno rješenje bilo bi – oboje, no mali broj kvadrata koje obično imaju kupaonice priječe nas u ovoj ideji.

S obzirom na skučenost prostora kao i suvremeni način života, tuš kabine su sve češći odabir, za što postoji niz dobrih razloga. No, ako se još uvijek dvoumite treba li u vašoj novoj ili renoviranoj kupaonici biti tuš ili kada, u suradnji s Bauhausom nudimo vam sve prednosti tuša te donosimo trendove.

Foto: Bauhaus

SAVRŠENA DOZA OPUŠTANJA

Možda nam se na prvi pogled čini da se u tuševima nećemo moći opustiti kao u kadi niti pošteno okupati, novi modeli tuševa nude brojne opcije. Voda sama po sebi opušta, hladi ili zagrijava, ovisno o našim željama.

Osim toga, postoje masažne mini kade ispod tuševa u koje se može i sjesti, ali i masažni tuševi koji imaju mlaznice koje savršeno masiraju i opuštaju. Također, izmjena hladne i tople vode iz tuša potiče cirkulaciju, opušta mišiće i zagrijava tijelo.

Foto: Bauhaus

ŠTEDNJA PROSTORA, VODE I VREMENA: IDEALNI ZA MALE KUPAONICE

Budući da tuš zauzima manju površinu od kade, on je idealan saveznik kada želite uštedjeti dragocjeni prostor. Kako su kupaonice uglavnom male kvadrature, svaki ušteđeni centimetar dobro dođe i može se iskoristiti za nešto drugo – veći umivaonik, košaru za rublje, bide, dodatnu policu, ormarić… Stoga je tuš idealan izbor za male kupaonice, naročito ako birate modele bez staklenih stijenki.

Foto: Bauhaus

Bez njih, bit će lakše kretanje malim prostorom jer će biti manje fizičkih ograničenja. Kada imate zavjesu umjesto fiksnih stijenki, svojim tijelom, u prolazu, vrlo jednostavno, možete prijeći na područje tuš kabine. Isto tako, plitke kade stvaraju dojam prostornosti u kupaonici.

Pored toga, tuširajući se, potrošimo znatno manje vode nego da svaki puta punimo kadu do vrha.

Foto: Bauhaus

VEĆA DOZA PRAKTIČNOSTI I SIGURNOSTI

Tuš nudi jednostavniji pristup i zato je znatno funkcionalniji i praktičniji – za razliku od kade, tuširajući se, nećete prskati vodom okolo po kupaonici. U tuš kabinu je lakše ući i izaći nego u kadu te tako pruža veću sigurnost. To je naročito bitno ako kupaonicu koriste osobe koje se teže kreću ili zbog starosti nisu više toliko okretne niti imaju brze reflekse. Radi dodatne sigurnosti, u tuš kadu je prilikom pranja vrlo lako unijeti stolac koji je znatno stabilniji nego u kadi.

Također, umjesto stolice može se napraviti fiksno sjedište koje će se obložiti drvenim letvicama kao u sauni ili keramičkim pločicama.

Usto, tuširanje znatno kraće traje nego pranje u kadi – potrebno je određeno vrijeme da se kada napuni vodom, a i samo pranje je duže. Stoga su tuševi izvrstan odgovor na moderni, brzi način života koji ne ostavlja dooljno vremena za svakodnevno izležavanje u kadi.

Foto: Bauhaus

SAVRŠEN IZBOR: TUŠ U RAVNINI TLA

Jedan od trendova su walk-in tuševi, bez kade odnosno postolja. Rješenje koje u ravnini s podom nudi još veću dozu praktičnosti i funkcionalnosti. Uvelike olakšava održavanje i svakodnevno čišćenje, znatno je lakši pristup, kao i integriranje stolice te veća sigurnost. Pored toga, tuš u razini poda je povoljnija opcija jer nije potrebno postavljati kadu, nego samo pločice koje mogu biti isti model kao i ostatak podnih pločica. Kako biste istaknuli dio za tuširanje, pločice mogu biti i drugi model ili boja.

Foto: Bauhaus

ELEGANTNE I DECENTNE KANALICE

Za walk-in tuš potrebno je izabrati odvod, a danas se pored klasičnog u sredini, nudi i kanalica, koja ima vrlo atraktivan dizajn. Kanalica je doista elegantan i decentan element u modernim kupaonicama. Ugrađuje se u tuš prostor u ravnini s podom, pa nema prostornih prepreka. Nude se modeli od plastike ili nehrđajućeg čelika, otporni na kemikalije i smrzavanje te ih je jednostavno održavati.

Foto: Bauhaus

Pored kanalica, koje su savršeno praktično i estetsko rješenje, u trendu su i tuš kabine s crnim elementima. Crni metalni profili i kvaka na tuš stijenkama, crni tuševi i galanterija stvaraju veću dozu atraktivnosti u kupaonici.


PROMO

Komentari