VRUĆI TREND U GRIJANJU: IC paneli su sve traženiji u interijerima, no kako odabrati pravi?

Novi napredni modeli grijanja postaju sve zastupljeniji u modernim domovima jer imaju niz benefita. Jedan od najpopularnijih svakako su IC paneli. Saznajte kako odabrati pravi panel, koji će u potpunosti zadovoljiti vaša očekivanja!

 


Praktični, ‘tehnički’ elementi poput uređaja i instalacija neizostavnih su dio svakoga doma. Donose veću razinu funkcionalnosti, čine život jednostavnijim i lakšim te ugodnijim. U takve elemente svakako spada grijanje bez kojeg, bez obzira u kojem dijelu Hrvatske živimo, ne možemo zamisliti život u jesenskim, zimskim a ponegdje i proljetnim mjesecima.

Iako je zima i sezona grijanja već odavno počela, stručnjaci ističu kako o novim varijantama zagrijavanja prostora uvijek vrijedi razmisliti. A neke, koje je vrlo jednostavno i brzo postaviti, bez velikih građevinskih zahvata, možete imati u svom domu već ove zime.

Takvo je grijanje IC panelima, koji su pravi hit na tržištu te postaju sve dominantniji modeli zagrijavanja domova – od onih u kojima stalno živimo pa sve do vikendica i apartmana u kojima povremeno boravimo.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

GRIJANJE IC PANELIMA

Riječ je o grijaćim pločama koje se mogu instalirati na zidove i stropove u bilo kojoj prostoriji doma. Ploče odnosno paneli rade na principu infracrvenih valova i pretvaraju gotovo 100 posto električne energije u toplinsku. Ne zagrijavaju zrak poput ostalih grijaćih sustava nego predmete, zidove i podove u svojoj neposrednoj blizini koji tada na prirodan način reflektiraju toplinu u prostor.

Možete birati panele u obliku ploče koji ujedno mogu biti i ogledala, umjetnička djela ili fotografije – tako dodajete novu estetsku dimenziju prostoru.

Osnovna dvojba koja se javlja jest kako u poplavi mnogih modela IC panela koji su na tržištu izabrati onaj pravi? Naime, sve više trgovaca u svoj asortiman uključuje razne IC panele i druge grijaće ploče koje pod tim nazivom plasiraju na police.

Ulaganje u IC grijanje je vrlo bitna odluka za svaki interijer, pogotovo kada kupci traže trajno rješenje koje će im dugoročno uštedjeti novac. Tvrtka Ekosen ima 14-godišnju tradiciju u području infracrvenog grijanja te ulaže u razvoj vlastitih IC panela i jedinstvene regulacije.

Foto: Ekosen

EKOSEN IC SUSTAV GRIJANJA: DUGOROČNO ISPLATIVA INVESTICIJA

Točnu investiciju ugradnje IC panela teško je odrediti jer ovisi o samoj zgradi – izolaciji, kvadraturi, visini stropa, broju prostorija. Za lakšu predodžbu navodimo primjer cijena Ekosenovih najprodavanijih IC panela s 15-godišnjim jamstvom koje se kreću između 200 i 500 eura, ovisno o snazi ​​IC panela.

Ako otprilike izračunamo kolika je investicija u Ekosenov IC sustav grijanja na 100 m2 grijaće površine, koja ima noviju, prosječnu izolaciju (klasa C), to iznosi između 4.500 i 6.000 Eur.

Foto: Ekosen

UČINKOVITOST OVISI O MODELU KOJEG STE ODABRALI

Ugradnja IC sustava zahtijeva sagledavanje legalnosti IC grijanja i točan izračun potrebne snage IC panela, za svaku prostoriju posebno. Ako to zanemarimo, potrošnja električne energije bit će znatno veća, a osjećaj topline u prostoriji neugodan. Za učinkovito korištenje električne energije i ugodnu toplinu prostorija obavezna je konzultacija sa stručnjakom iz područja IC grijanja. To će nam pomoći da odredimo točan položaj i broj IC panela te točno izračunamo potrebnu snagu i estetski postavimo IC panele u prostoriju.

Približna godišnja potrošnja za gore opisani primjer varira između 2.800 i 3.800 kWh električne energije godišnje. Najbolja učinkovitost može se postići samo uz visokokvalitetne IC panele i pametnu regulaciju sustava grijanja.

Korištenjem naprednog regulatora, u usporedbi s ostalima na tržištu i točnim uvidom u potrošnju, ostvarujete uštedu od 25% u potrošnji električne energije, što olakšava planiranje budućih izdataka za grijanje.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

JEDNOSTAVNO UPRAVLJANJE I ODRŽAVANJE

Upravljanje IC sustavom grijanja vrlo je jednostavno i omogućuje daljinsko upravljanje putem IRSun aplikacije. IRSun WIFI regulator je posebno prilagođen za grijanje IC panelima. Regulator visoke razine detekcije, uz pomoć kojeg se toplina ravnomjerno raspoređuje, bez oscilacije u temperaturi, osigurava visoku razinu udobnosti. Za svaku prostoriju može se namjestiti željena temperatura, a uz pomoć unosa rasporeda dodatno se prilagoditi navikama i rutini pojedinca ili obitelji. Ovaj sustav ne zahtijeva održavanje.

 

 

POVOLJNI ZA OKOLIŠ I NAŠE ZDRAVLJE

IC paneli su antialergijski i ne dižu prašinu što ih čini savršenim odabirom za sve koji pate od alergija. IC paneli ne ispuštaju štetne plinove i vrlo su povoljni za ljudsko tijelo.

Pored toga, posve su u skladu s novim ekološkim trendovima koji paze i čuvaju okoliš. Ekosen vjeruje u održivi razvoj i brigu za okoliš te želi osigurati netaknutu prirodu za buduće generacije. Stvaranjem dodane vrijednosti posebnu pozornost posvećuje i društvenom okruženju. IC paneli teže zadovoljenju potreba tržišta bez negativnih utjecaja na prirodni okoliš. Ekosenova ponuda stoga uključuje proizvode koji se mogu u potpunosti reciklirati, energetski su učinkoviti i imaju dug vijek trajanja.

Foto: Ekosen

Za sve dodatne informacije i upite Ekosen stručnjaci za IC grijanje dostupni su vam na 091 111 0250 ili putem stranice: https://www.ekosen.hr/posaljite-upit/

Komentari