Pogledajte boju proglašenu za glavni koloristički trend u interijerima 2019.

Svi volimo boje i želimo znati koje su od njih u trendu – bez obzira je li riječ o odijevanju, šminkanju, automobilima ili pak interijerima. Svjesni toga, jedan svjetski poznati proizvođač boja već sada je proglasio nijansu koja će iduće godine vladati u uređenju interijera

 

 

Poznati svjetski proizvođač boja za automobile, PPG Paint već je odabrao boju koja će iduće godine biti hit nijansa u interijerima. Riječ je o tamnoj nijansi zelene, smaragdnozelenoj koju često nazivaju šumskom zelenom ili na engleskom deep green odnosno Night Watch. Ovaj posljednji naziv prilično je zvučan tako da ćete vjerojatno njega najlakše i zapamtiti.

Neobična, duboka i pomalo mistična nijansa zelene koju vežemo prije svega uz prirodu, smatraju u PPG Paint, našla se u fokusu  zbog čovjekove želje da se iznova poveže s prirodom u doba visoke tehnologije i otuđenja. Usto, poznato je kako je zelena općenito nijansa koja opušta i umiruje, a to je također ono za čim teži suvremeni čovjek.

“Kada se nađemo okruženi nijansom zelene poput ove, u svoje živote vraćamo dašak zelenila prisjećajući se svih onih epizoda ili životnih perioda kada smo boravili u prirodi i iskusili njezinu ljepotu, osjetili mir”, objasnila je Dee Schlotter, menadžerica spomenute tvrtke.

S obzirom na ugled ovog branda i njegov utjecaj na trendove, vjerujemo da će tamno zelena zaživjeti u našim domovima, kafićima, restoranima…. Jedva čekamo da ovu nijansu zelene i službeno potvrdi Pantone institut za boje i da nova doza svježine, elegancije i profinjenosti uđe u interijere!

 

Komentari