JOŠ NIJE KASNO ZA PROMJENE: zagrijte dom sustavom koji štedi energiju i smanjuje troškove

Razvoj novih tehnologija donosi velike promjene i u načine zagrijavanja prostora. Upoznajte noviji sustav koji ne samo da će brzo ugrijati vaš dom i učiniti ga ugodnim i toplim zimskim gnijezdom nego i uštedjeti energiju i novce

 

Sezona grijanja već je krenula, no još nije kasno unijeti promijene u svoj dom. Sve popularniji način zagrijavanja prostora je dizalica topline koja, prema riječima stručnjaka iz LG-a, štedi energiju i smanjuje troškove.


Foto: LG Hrvatska

“Dizalice topline zrak-voda, poput rješenja iz LG-eve linije Therma V, donose brojne mogućnosti uštede energije nakon što se njima nadogradi toplovodni sustav u domovima, čak 20-60 posto kako u energiji, tako i troškovima. One obavljaju istu zadaću kao bojler na plin ili loživo ulje, samo na energetski i troškovno učinkovitiji način te se jednostavno mogu instalirati u novogradnji ili postojećem objektu u kojem se već živi”, otkrili su nam iz LG-ja.

 

Foto: LG Hrvatska

U usporedbi s primjerice plinskim grijanjem, prilikom ugradnje dizalice topline zrak-voda nisu potrebni skupi plinski priključak i dimovod čime se znatno smanjuje trošak instalacije sustava grijanja u kući ili stanu.

Dizalice topline koriste se za podno ili radijatorsko grijanje kao i za opskrbu potrošnom toplom vodom, čak i pri vanjskoj temperaturi od -25°C. Značajno smanjuju emisiju CO2 i potrošnju energije jer za zagrijavanje vode koriste čak 75 posto besplatnog izvora – prirodnu toplinsku energiju iz vanjskog zraka, a samo 25% električne energije.

Zahvaljujući ovim svojstvima, dizalice topline ulaze u program državnih novčanih potpora za obnovljive izvore energije pa je za ugradnju dizalice topline moguće dobiti 60% subvencija.

Koliko točno možete uštedjeti s dizalicama topline te kako njima možete upravljati preko aplikacije koju imate na svom mobitelu pogledajte u video prilogu!

Foto: LG Hrvatska

Poklon za sve kupce LG-jevih dizalica topline

Sukladno svojim potrebama i mogućnostima korisnici se mogu odlučiti za monobloc (samo vanjska jedinica) ili split varijantu koja ima i vanjsku i unutarnju jedinicu. Bez obzira odaberu li kupci dizalicu topline u monobloc ili split izvedbi snage 9, 12 ili 16 kW, LG Hrvatska ih ove sezone daruje svojim premium mobitelom LG VELVET  ili vrhunskim pročišćivačem zraka LG PuriCare (model AS60GDWV0) za čišći i zdraviji zrak u toplom domu.

Svi promotivni paketi uključuju i dodatni Wi-Fi modem za bežično povezivanje (PWFMDD200), odnosno daljinsko upravljanje i nadzor putem aplikacije LG ThinQ s bilo kojeg mjesta. Time dizalice topline zrak-voda u potpunosti postaju dio pametnog doma.

Više o promociji na https://www.lg.com/hr/promo-lg-dizalice-topline-kuca-casti.

Foto: LG Hrvatska

Komentari