Za kupaonicu drugačiju od ostalih: umivaonici koji će privlačiti poglede

Volimo imati funkcionalnu kupaonicu, opremljenu kvalitetnim materijalima i komadima koji će trajati. No, isto tako, bitna nam je njezina estetika i da izgleda lijepo i posebno. Evo kako to možete postići bez kompletne adaptacije – skidanja pločica, bušenja, rušenja…

 

 

Suvremene kupaonice više su od mjesta za obavljanje higijene – s vremenom su postale prostor u kojem volimo boraviti i mjesto intimnog opuštanja u kojem se obnavljamo fizički i mentalno. Da bi se stvorili uvjeti za to, potrebno je zadovoljiti i estetske kriterije. Sve to učinilo je da je izgled kupaonice danas nije ništa manje bitan od uređenja dnevnog boravka ili pak kuhinje.

Pored toga, svi želimo imati kupaonicu koja će optimalno funkcionalna i lijepa, te drugačija od drugih. Jer, kupaonica odražava naš način života, zato se treba potruditi oko njezina dizajna. On uključuje, pored pažljivog biranja podnih i zidnih obloga, boja, tekstura i uzoraka, tuša, slavina i – umivaonik.

 

Foto: Petrokov/Scarabeo Fuji

 

Posebni oblici, boje i dimenzije

Kao i ostali komadi u kupaonici, i umivaonici se nude u najrazličitijim bojama i oblicima. Oni više nisu samo jednobojni odnosno bijeli, ovalni ili pak četvrtasti, ravnih i oštrih rubova. Već neko vrijeme su popularni umivaonici koji se postavljaju na gornje plohe kupaonskog namještaja, umjesto već pomalo dosadnih umivaonika ugrađenih u namještaj.

Naročito to vrijedi ako je umivaonik neobičnog oblika, koji izlazi izvan standardnih koje viđamo po kupaonicama. U tom slučaju, podloga na kojoj je umivaonik, ako već nije samo pričvršćen za zid, treba biti što jednostavnija i manje upadljiva. Tek tada će oblik umivaonika, kao i boja, doći do izražaja.

 

Foto: Petrokov/Scarabeo Kong

 

Sjajni premazi za sjajan dojam

Umjesto nekadašnjih plavih, bež i smeđih, boje umivaonika kreću se od svijetlosivih pa sve do crnih nijansi. Posljednji trend su crni mat umivaonici te oni završno obradom koja ih čini posebnima – sjajnim premazom – zlatnim i srebrnim, kao i s cvjetnim uzorcima. Takvi umivaonici plijene pažnju i zato birajte pažljivo njihov okoliš da ih što bolje istaknete. Također, izbjegavajte puno detalja oko njih, jer su već sami po sebi dekorativni. Ovakvi sjajni i metalik premazi nude dozu luksuza i glamura u kupaonicama, ali mogu se dobro kombinirati uz svaki stil. Jednostavnosti i minimalizmu bit će suprotstavljeno malo sjaja i dramatike. Zvuči sjajno, zar ne? i to ne samo za ljubitelje mix and match stila!

 

Ako želite imati neki poseban komad u svojoj kupaonici, najlakši način jest da instalirate novi umivaonik. Svoju inspiraciju za savršeno osvježenje u vidu umivaonika potražite u Petrokovu.

 

Foto: Petrokov/Scarabeo Mizu

 

Foto: Petrokov/Scarabeo Next

 

PROMO

 

 

Komentari