Na ovo se dugo čekalo. Ime joj je Nomi i klinci će je obožavati

Dječje stolice za hranjenje puno su više od toga, naročito kada se njihova dizajna prihvati slavni Peter Opsvik. Norveški dizajner, poznat po dizajnu inovativnih i ergonomskih stolica, ovaj puta svijet je oduševio svojom Nomi. Jedna od njezinih vrlina jest da ju mogu koristiti djeca do adolescentske dobi!

 

 

Za mnoge roditelje je stolica za hranjenje tek praktični detalj koji ima svoju svrhu kroz određeno vrijeme djetetova odrastanja, i to u njegovoj najranijoj dobi. Razlog zašto na ovaj mali, ali bitan komad pokućstva tate i mame gledaju na ovaj način jest njegov nerijetko neatraktivan dizajn. Naravno, bitno je prilikom odabira prije svega misliti na kvalitetu, funkcionalnost i sigurnost. To je od iznimne važnosti kada su djeca u pitanju. No to nipošto ne znači da se roditelji zato moraju odreći hranilica atraktivnog i inovativnog dizajna koji uvijek donosi nove ideje. Dizajnerska mašta i vizija može učiniti pomak baš na svakom komadu namještaja, pa tako i ovome.

 

Foto: InDizajn

SAVRŠEN DIZAJN

Jedan od najboljih primjera je industrijski dizajner Peter Opsvik, kojeg je svijet dizajna i arhitekture odavno prepoznao kao “majstora” za stolice. Stolice koje on kreira osvajaju svojom inovativnošću, ekonomičnošću i – izgledom! Posebna priča su stolice za djecu – nakon slavnog Tripp Trapp modela, došla je stolica koja će joj biti i više nego dostojna nasljednica. Ime joj je Nomi i slavni norveški dizajner ju je kreirao povodom rođenja svoga unuka. A Tripp Trapp je prije 40 godina dizajnirao za svoga sina! Nekima su već činjenice da je Nomi oblikovao poznati dizajner i da je riječ o stolici koja je prava predstavnica vrhunskog skandinavskog dizajna dovoljno dobri razlozi da je nabave, no treba svakako istaknuti sve njezine kvalitete. Nomi je pokazala zavidne rezultate na testiranjima i izvrsne recenzije korisnika.

Nas je, pored dizajna, najviše oduševilo to što stolica može biti vjerna saveznica u vašoj blagovaonici od najranije djetetove dobi pa sve do adolescencije. Saznajte u nastavku teksta kako je to moguće!

 

Foto: Mikroedra

 

OD PRVOG DANA DO TEEN DOBI

Nomi je koncipirana kao modularni proizvod – na bazu Nomi visoke dječje stolice kombiniraju se dodatni dijelovi prilagođeni uzrastu djeteta. To donosi i mogućnost da izaberete kombinaciju boja i uzoraka koje najviše odgovaraju vašem stilu, a oblik osigurava da su visina i dubina sjedišta uvijek savršeno podešeni. Drvena baza izrađena je od punog drveta i svaka je jedinstvena po svom karakteru i izgledu te osigurava čvrstoću, fleksibilnost i dugotrajnost stolice.

Najraniji model je za djecu od novorođenačke dobi do 6. mjeseca života koji ima ležeći udobni ojastučeni dio Nomi Baby od prirodnih materijala. Tako bebu možete dovesti jednostavno do stola i hraniti je. Ili može biti u vašem društvu dok vi objedujete s ostatkom obitelji.

Baby hranilica koja je ujedno i izvrsna kao ležaljka te dijete može boraviti u njoj dok vi kuhate, pospremate, čitate, družite se… lako se pretvara u sjedalicu koja u ranim godinama ima zaštitnu ogradicu Nomi Mini. Nju dijete koristi do otprilike 24. mjeseca života. A sjedalica se nakon što dijete svlada umijeće penjanja i silaska sa stolice pretvara u stolicu bez dodataka koja se može koristiti do adolescentske dobi, budući da je dovoljno komotna te može podnijeti težinu do 150 kilograma.

 

Foto: Mikroedra

 

AKTIVNO SJEDENJE

Kreirajući Tripp Trapp Peter Opsvik želio je omogućiti aktivno sjedenje, a na svome novom modelu Nomi to je usavršio do krajnjih granica. Znajući da djeca ne mogu posve mirno sjediti dok jedu, igraju se ili druže s obitelji za stolom, Opsvik je kreirao Nomi koja nudi mogućnost da se djeca kreću dok sjede, a zahvaljujući osloncu za noge mogu stajati, kleknuti, nasloniti se na stol… Sjedište i oslonac za noge mogu se tako podesiti da osiguravaju potreban položaj za kralježnicu. Testovi su dokazali da stolica može izdržati i iznimno aktivnu djecu, koja su neprestano u pokretu.

 

Foto: Mikroedra

Sve dodatne informacije o hranilici nove generacije, Nomi, možete saznati na: nomi.mikroedra.com

 

PROMO

 

Komentari