JOŠ VEĆA UČINKOVITOST: kuhinjski i kupaonski elementi s kojima je sve dostupnije i preglednije

U želji da naš dom bude što funkcionalniji i da maksimalno iskoristimo prostor i ostvarimo bolje svoje zamisli odabiremo namještaj po mjeri. On je doista pravi odgovor na sve naše potrebe u domu, baš kao i neki njegovi manje primjetni elementi, poput izvlačnih košara i kolona. Saznajte sve njihove prednosti!

 

 


U domu nikad dovoljno mjesta za pohranu stvari, zar ne? I to u baš svim prostorijama! U spavaćoj sobi nedostaje nam uvijek veći ormar s dijelom za vješanje jakni i kaputa, polica za složiti odjeću, u hodniku za odlaganje obuće, u kupaonici za sredstva za čišćenje i ručnike, a u kuhinji ormarića za namirnice i posuđe. Sve to moguće je zadovoljiti namještajem po mjeri, koji će nam pružiti i mogućnost da dom izgleda onako kako smo zamislili.

No, postoji još jedan problem koji obično zanemarimo prilikom uređenja doma namještajem po mjeri. On je naročito primjetan u kuhinjama i kupaonicama, koje su načelno prostorije skučene kvadrature pa su prostori za pohranu pretrpani. Unutrašnjost ormarića teško je pregledna a i teško nam je doći do nekih stvari. Da smo na vrijeme planirali i savjetovali se sa stručnjacima, taj problem bismo izbjegli ugradnjom izvlačnih elemenata.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

U suradnji s Elgradom donosimo vam nekoliko načina kako ugradnjom izvlačnih elemenata, košara, kolona i izvlačnih kutnih okova, možete od kuhinje i kupaonice kao i ostalih prostorija stvoriti savršeno funkcionalno i praktično mjesto, posve prilagođeno vašim potrebama i načinu života!

Foto: Elgrad

PREGLEDNIJA UNUTRAŠNJOST ORMARIĆA

Tajna funkcionalnog doma jednim je dijelom i skrivena i vidi se tek kada se otvore fronte i ladice ormara, ormarića i ladičara. Svaki moderni i dobro isplaniran dom krije upravo takve super praktične dragocjenosti koje uvelike olakšavaju život. Potrebno je samo zaviriti ispod te unutrašnjosti i uživati u dobrobitima sjajnih ideja i rješenja.

Košarama i kolonama ugrađenima unutar ormarića vrlo jednostavno ćete riješiti problem odlaganja lonaca i ostalog posuđa, namirnica…. Uz njih nećete morati micati neke stvari da biste vidjeli što još ima u ormaru i tako ćete uštedjeti na dragocjenom vremenu prilikom čišćenja, kuhanja…

Košarama ćete riješiti i problem odlaganja rublja u kupaonici, a kolonom spremanje deterdženata i sredstava za čišćenje i održavanje doma, kao i njihovu bolju preglednost. Uski ormarići neće zauzeti puno mjesta, a svaki put osjetit ćemo ogromno zadovoljstvo kada ga otvorimo.

Foto: Elgrad

MAKSIMALNO ISKORIŠTEN PROSTOR I ELEMENTI

Pored toga, ovakvim izvlačnim elementima maksimalno ćete iskoristiti svaki kvadrat doma te samu unutrašnjost elementa. Naročito kada se radi o kutnim elementima, poput primjerice onih u kuhinji. Dizajneri i stolari ih smatraju najlošije iskorištenim elementom u kuhinji. Ako nema izvlačnih košara, tada jedan dio jednostavno ostane neiskorišten i nedostupan.

“Uključivanjem ovakvih elemenata, izvlačnih košara i kolona nema neiskorištenog prostora. Izvlačne košare i kolone pretvaraju teško dostupan i nepregledan prostor u element s maksimalnim pregledom stvarima”, otkrili su nam u Elgradu.

Foto: Elgrad

 


MAKSIMALNA DOSTUPNOST

Svi oni koji imaju izvlačne elemente znaju koju radost i zadovoljstvo oni predstavljaju. Primjerice, kada otvorite visoki izvlačni ormar te se vrlo jednostavno služite njegovim sadržajem. U ovakve košare vrlo je jednostavno pohranjivati stvari i svakako ćete se manje morati razmišljati kamo ih smjestiti.

Uz ovakve elemente nećete morati micati neke stvari da biste vidjeli što još ima u ormaru ili kako biste došli do one u kutu ili na dnu.

Foto: Elgrad

SVE IZGLEDA UREDNIJE

Iako se trudite održavati red unutar ladica i ormarića gdje su vam pohranjene namirnice, deterdženti i sredstava za čišćenje, svaki put kad ih otvorite shvatite da u njima vlada veliki nered. Ovaj problem uvelike će riješiti upravo izvlačne žičane i plastične košare. S njima će sve izgledati urednije i neće biti nabacano jedno preko drugoga.

Također, možete ih lako grupirati prema namjeni – ne samo da će sve izgledati urednije, nego ćete lakše pronaći ono što trebate.

Košare dolaze u ranim dimenzijama te mogu biti široke, uske, visoke, niske. Tako su pogodne za sve vrste elemenata i lako će se uklopiti u svaku kuhinju. Također, možete birati različite modele s obzirom na materijal te dno koje može biti prozračno, s otvorima ili s punim dnom.

Odaberete li one žičane, tada ćete omogućiti kruženje zraka pa su takvi modeli pogodni za odlaganje tekstila – primjerice u rublja u kupaonici. S druge pak strane, košara s punim dnom osigurava stabilnost predmeta u košari. Primjerice, plastična sredstva za čišćenje ili boce s uljem, octom, vinom…

 

Foto: Elgrad

PROMO

Komentari