Dnevni boravci koji su vam se najviše svidjeli u prošloj sezoni InDizajna

Dnevni boravci omiljene su prostorije u domu i posvećujemo im posebnu pažnju prilikom uređenja, pa u našim emisijama za njih vlada i najveći interes. Pripremili smo vam pregršt dobre inspiracije – dnevne boravke iz prošle sezone koji su vam se najviše svidjeli!

 


Uskoro stižu nove epizode InDizajna – 22. sezona je s vama od nedjelje, 25. rujna. Očekuju vas naši novi projekti uređenja stanova, savjeti, makeover, nagradna preuređenja, DIY prilozi kao i trendovi i noviteti iz svijeta interijera. InDizajn je uvijek pravi izvor inspiracije i informacija iz prve ruke, stoga vjerujemo da nestrpljivo iščekujete nove sezone.

Dok naš tim marljivo snima priloge za novu sezonu, pripremili smo vam dnevne boravke iz prošle sezone koji su pobudili najviše pažnje, a koje je uredio studio Mirjane Mikulec. Inspirirajte se i uživajte u foto i video materijalu!

Foto: Darko Mihalić

Topli boravak nadahnut boho stilom

Ovo je jedan od onih projekata koji je trebao biti čim prije gotov, pa se tim Mirjane Mikulec trebao požuriti. Stoga je u birao komade namještaja koji su bili odmah dostupni u trgovinama i u kratkom vremenu opremio dnevni boravak za novopečenu obitelj.

Klijenti su željeli odmak od uobičajenog i dali su dizajnerici otvorene ruke. Jedino što su željeli izbjeći su najčešće birani sivi tonovi i važno im je bilo da u prostoriji bude velika kutna garnitura na kojoj će biti dovoljno mjesta za sve članove obitelji.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Riječ je o prostoriji od 20 kvadrata, a ideja je bila glavne komade namještaja – kutnu garnituru i veliku komodu smjestiti na dva suprotna zida. Uz njih ima najviše mjesta jer dio preostalih zidova zauzimaju prozori i vrata pa su ondje postavljene različite police koje uvijek dobro dođu.

Glavna inspiracija u uređenju je bio boho stil, što je unijelo mekoću, toplinu i ugodu u prostor.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 


Neodoljivi spoj starog i novog u velikom boravku

U prošloj sezoni prikazali smo nekoliko pariških stanova, od kojih je studio Mirjane Mikulec uredio dva. Ovaj dnevni boravak nalazi se u jednom od njih, kompletno adaptiranom starom stanu u širem centru grada.

Nakon rušenja zidova koji su ih dijelili, prostrani dnevni boravak i blagovaonica nalaze se u jednoj prostoriji koja je nastavku povezana s uskom dugačkom kuhinjom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

U boravku prevladava moderan i jednostavan namještaj neutralnih nijansi kombiniran sa stilskim zidnim ukrasima. Time je dobiven miks starog i novog, koji donosi šarm i posebnost.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 


Opušten prostor kojim vlada jednostavnost

Dnevni boravak nalazi se u sklopu trosobnog stana namijenjenog za najam. Novi vlasnici su u prostor donijeli sofu, a zadatak tima Mirjane Mikulec bio je opremiti ostatak dnevnog prostora u kojem su još male blagovaonica i kuhinja.

Funkcionalnost je bila na prvom mjestu, no dizajneri su se pobrinuli da se dobije i dobar vizualni dojam. Želja vlasnika bila je useliti se što prije pa smo birao namještaj koji je odmah bio raspoloživ.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Ideja uređenja bila je u prostor uklopiti neutralne tonove, ali se dizajnerica ipak poigrala materijalima i uređenjem zidova kako bi spriječila monotoniju ili bezličnost.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 


Dnevni boravak koji voli minimalizam, ali i luksuz

Dnevni boravak od 25 kvadrata u kući u Zagrebu dizajnerica Mirjana Mikulec uredila je inspirirana suvremenim izričajem kojeg odlikuju ravne linije i neutralna paleta tonova.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Dizajnerica se odlučila poigrati materijalima pa je tako finalni izbor pao na keramiku kao zidnu oblogu na tv zidu što je netipičan materijal za ovaj dio stana. Najveću pozornost posvećena je odabiru sofe.

Budući da je riječ o velikom dnevnom boravku, iskorišten je optimalno prostor te je stavljena velika kutna garnitura u antracit sivoj tkanini. Ovakva nijansa odabrana je jer u cijelom dnevnom boravku prevladava taman i dominantan namještaj nasuprot toplog drvenog poda.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić


Elegancija oplemenjena drvenim letvicama

Dnevni boravak čiji su glavni stilski naglasak drvene levice raspoređene na dva zida dio je prostrane dnevne zone od 37 četvornih metara. Pored dnevnog boravka, koji je uvučen u nišu, otvoreni dnevni prostor uključuje još i blagovaonicu te kuhinju sa šankom.

Dizajnerica Mirjana Mikulec odlučila se osim drvenih letvica, na zid u dnevnom boravku staviti i keramiku velikih dimenzija s uzorkom mramora. Tako se postigla elegancija i igra hladnih i toplih materijala koje daju prostoru zanimljivi i vrlo privlačan izgled.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Kako veliki dio zida zauzima staklena stijena, prostor je bogat prirodnim svjetlom, a dodatnu svjetlinu, kao i ugodu donijeli su svijetli tonovi na namještaju i detaljima, kao i drvene površine od svijetlog drveta.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

 

Komentari