Novo lice mramora: u interijerima se nosi zeleno

Mramor – u prirodnom izdanju ili kao imitacija, u trendu je već neko vrijeme. No, nakon sive, bijele i bež, red je došao na zelenu nijansu ovog otmjenog materijala koji podiže dojam u svakom domu

 

Mramor sa svojim prepoznatljivim šarama u interijerima vodi glavnu riječ već neko vrijeme. I to ne samo u kupaonicama i kuhinjama, gdje je svakako najpopularniji. No, sada se nalazi u baš svakom mjestu u stanu, zahvaljujući uvjerljivim i efektnim dekorima i imitacijama ovoga materijala.

Uzorak mramora tako se nalazi na tapetama, keramičkim pločicama, zavjesama, posteljini, vazama, zidnim satovima, zdjelama… I iako je posve jasno da riječ o imitaciji, uzorak je toliko neodoljiv, da mu ni pobornici prirodnih materijala ne mogu reći ne.

A sada je red došao, nakon sivih, bijelih i bež nijansi, na zelene. Svijetlosive i posve tamne nijanse zelenog mramora zavladale su domovima, unatoč sumnji da će izgledati previše tamno, zagušujuće i dekadentno. No, odvažnost dizajnera i proizvođača se isplatila, jer je zeleni mramor – teški hit!

Pokazalo se da zeleni mramor, za razliku od hladnije bijele verzije, unosi u prostor toplinu, a svojom teksturom i bojom podsjeća na tajanstvenost šume.

 

 

Komentari