PRIJE I POSLIJE: mali, stari i uski toalet postao je atraktivan i lijep. I izgleda prostranije nego prije!

Mali WC-i, kutak svakog stana koji bismo najradije držali zaključanim jer baš nikad ne izgleda reprezentativno. U pravilu je to uzak i malen prostor u kojem je vrlo malo estetike i ljepote. No, ne mora uvijek biti tako, a u to se možete uvjeriti na projektu adaptacije jednog toaleta by Mirjana Mikulec interijeri

 

 

Kod malih wc-a obično je problem što nemaju prozora, što djeluju klaustrofobično i ljudi ne znaju od kuda da krenu pa sve završi na bijeloj varijanti koja vrlo brzo dosadi i nema ničeg zanimljivog u njoj. No, ne mora biti uvijek tako. Dokazat ćemo vam to na primjeru jednog toaleta koji je uredio studio Mirjane Mikulec. Riječ je o potpunoj adaptaciji starog i pretrpanog WC u čijem je sklopu bila i tuš kabina.

“Toalet koji smo preuredili ima nešto manje od 2 kvadrata. Tlocrtno nije imao puno mogućnosti, stoga minimalan umivaonik dolazi na lijevu stranu, a odmah nasuprot vrata smjestili smo wc školjku”, objašnjava dizajnerica.

No, prije svega, potrebno je bilo skinuti zidnu i podnu oblogu, sve izbaciti i riješiti vodoinstalaterske radove.

Kako prostor u konačnici ne bi bio monoton, postavio se jedan red pločica od 120 centimetara i to u zanimljivom dekoru koji podsjeća na fresku, a gornji dio je ostao slobodan te smo ga pobojali nježnom zelenom nijansom koja je unijela dojam svježine. Na pod je stavljen vrlo popularan dekor betona. Zanimljiv dekor keramike razigrao je prostor i dao mu zanimljivost koju nije lako postići u ovako malom prostoru.

U video prilogu možete vidjeti kako je tekla adaptacija korak po korak te saznati nekoliko trikova i savjeta kako urediti male toalete i na što paziti.

 

InDizajn

 

InDizajn

 

Komentari