ZVIJEZDA SPAVAĆE SOBE: kako pronaći moderan krevet po svojoj mjeri

Uređenje spavaće sobe uvijek kreće od kreveta budući da je riječ o osnovnom elementu ove prostorije. Kakav krevet i madrac odabrati te koji su najnoviji trendovi, saznajte u nastavku!

 


 

U uređenju spavaće sobe odabir kreveta obično je u fokusu budući da je to glavni segment svake sobe. Pa onda krenemo redom i biramo… vrstu kreveta, visinu kreveta, sa spremištem ili bez, vrstu uzglavlja, vrstu tkanine i tako dalje.

Barem jednako toliko vremena treba posvetiti odabiru madraca, jer taj segment iako se ne vidi i ne utječe na estetiku interijera, itekako utječe na kvalitetu sna, a naposlijetku i života.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Sanja Jagatić

“Ljudi zaista ne posvećuju puno vremena odabiru madraca, a jako je bitno prije svega da ga uvijek bira onaj koji će na njemu spavati i da ga prilagodi sebi bez obzira radi li se o bračnom krevetu. Svaka strana mora imati ono što njemu najbolje odgovara. Premium anatom spada u kategoriju tehnološki naprednih madraca koji će doista zadovoljiti želje najzahtjevnijih spavaća. Oblikovan sa 7 zona udobnosti koje prate oblik tijela Anatom omogućuje optimalnu raspodjelu težine u odnosu na linijsko zoniranje u standardnim madracima. Na ovaj način pritisak je ravnomjerno raspoređen po cijelom madracu i sa znatno nižim točkama vršnog pritiska”, objasnila je Tea Tadej iz Perfecta Dreamsa.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Još jedna zanimljivost u vezi Premium anatom madraca je i upotreba Vitalize tkanina. Zbog infracrvene tehnologije korištene u izradi tijekom sna prikuplja i vraća nazad u tijelo snom akumuliranu energiju. Ovaj tehnološki napredni madrac dostupan je u 2 vrste jezgre: soft (mekana) i firm (tvrđa).

“Neobično da to ja kažem, ali zaista, tek kad riješite madrac na kojem spavate, onda krećemo na estetski dio. A tu zaista imamo neograničene mogućnosti”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec te dodaje kako Perfcta Dreams omogućava da kombinirate postolja s različitim uzglavljima.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Ja najčešće koristim ovu Orlando bazu jer volim visoke krevete čija baza ne oduzima puno mjesta. One koji vole raskošnija uzglavlja idealno će biti ovo Paris ili pak Como. Njegovo standardno uzglavlje pak bit će idealno za one koji ne vole eksperimentirati”, otkriva dizajnerica.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Komentari