MALA SPAVAĆA SOBA I PUNO MJESTA ZA POHRANU: pogledajte projekt studija Mirjane Mikulec i inspirirajte se

Često na štetu dnevnih prostora u kojima boravi više ljudi i u kojima stoga trebamo više mjesta i komocije – smanjujemo spavaće sobe. Ako je pred vama opremanje jedne takve spavaonice, ovaj projekt studija Mirjane Mikulec idealan je za vas.

 


U stanu u novogradnji studio Mirjane Mikulec dobio je zadatak opremiti spavaću sobu u koju se treba smjestiti radni dio, prostor za spavanje dvoje ljudi, garderobni ormar, veliko ogledalo i TV.

“Sama prostorija zauzima 12 kvadrata i ima jedan istak koji smo morali skriti. Stoga smo tlocrtno predložili oblaganje tog dijela zida namještajem po mjeri kako bismo dobili prostor za spremanje i povećali dubinu za smještanje stola, dok smo odmah na ulazu u sobu cijelom dužinom smjestili ormar”, opisuje specifičnosti projekta dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

U uređenju spavaće sobe u kojoj je sve napravljeno po mjeri korištene su tri vrste iverala i dvije boje za zid.

“Kod nepravilnih zidova, iskorištavanja svakog kutka i općenito kod multifunkcionalnih prostora namještaj po mjeri daleko je najbolja opcija. Na primjeru ove sobe može se vidjeti upravo to. Uzglavlje nije samo uzglavlje već je i spremište, a ujedno i element koji osigurava dubinu za smještanje radnog stola. Materijali koji su birani također su usklađeni i prate trendove pa je tako kombiniran vrlo popularan dekor kašmir sive i bardolino hrast s vječnim bijelim iveralom”, otkriva Mladen Lovreković iz Elgrada.

Na samom ulazu desni zid obložen je kombinacijom ogledala i dekora koji su korišteni i za izradu ormara. Tako su skrivene instalacije za TV, dobiveno je veliko ogledalo i povezani su dekori u prostoru.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Garderobni ormar smo napravili bez vidljivih ručkica pa na ovim dvjema stranama imamo vrlo čiste linije i ugodne zagasite tonove”, ističe dizajnerica te dodaje kako je unutrašnjost ormara izrađena prema želji klijenta – sa što više prostora za vješanje.

“Druga strana sobe je pak malo razigranija. Gornje elemente smo izravnali visećim ormarima i skrili istak. Napravili smo kombinaciju otvorenih i zatvorenih elemenata kako bi jedan dio mogao služiti za rad, a drugi za skladištenje odjeće”.

U donjem dijelu, ispod ormarića, uzglavlje je s jedne strane dobilo ulogu i noćnog ormarića jer nije bilo dodatnog mjesta za njega. Izvlačenjem uzglavlja dobila se dovoljna dubina za manji radni stol koji je povezan s noćnim ormarićem.

Kako bi se radni dio vizualno malo odvojio i dobio dubinu, smirujućim bež tonovima namještaja po mjeri dodana i ova duboka zelena nijansa koja je usto i osvježila prostor.

Komentari