LIJEPA, BEZVREMENSKA I JEDNOSTAVNA ZA ODRŽAVANJE: kompletno preuređenje stare kupaonice

Preuređenje stare kuće uključivalo je i potpunu obnovu kupaonice. Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec odgovorio na zahtjeve vlasnika da njihova kupaonica izgleda lijepo a da je ujedno jednostavna za održavanje.


Prostor kupaonice od 6 kvadrata trenutačno je pregrađen zidom kako bi se odvojio WC od kupaonskog dijela. Novi vlasnici kreću s renovacijom cijele kuće, pa tako i kupaonice, a prvi korak bilo je rušenje zida a zatim i ravnjanje zidova i podova.

“U projektu preuređenja imali smo i neka ograničenja. Prije svega, trebali smo zadržati postojeće otvore kuće pa nije bilo moguće mijenjati pozicije i veličine prozora. Pored toga, klijenti su željeli da kada obavezno bude u kupaonici, ali ne pored prozora tako da se naša intervencija u tlocrt očitovala isključivo kroz unutrašnju organizaciju prostorije sa zadanim otvorima”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Klijenti su prihvatili varijantu tlocrta u kojem kada ide na suprotnu stranu, na nju se nastavlja umivaonik što je jako dobro jer je tu najviše prirodnog svijetla, a kako se pozicija wc školjke morala zadržati radi vertikale, ona se samo zakrenula na ovaj bočni zid.

Kada je o stilu keramičkih pločica riječ, vlasnici nisu imali posebnih želja. Bilo im je bitno da se lako održavaju i da ne budu osjetljive na prljavštinu i mrlje.

Odluka je pala na sivo-smeđu varijantu keramike dimenzija 60 x 60, što je ujedno i baza cijelog uređenja kuće, a njima je pridodan još jedan model manjih dimenzija. Istim uzorkom pločica obložen je pod te tri zida. Kako bi se razbila monotoniju, klijenti su pristali da se na dio zida uz koji dolazi WC školjka stavi drugi dekor pločica manjih dimenzija. One su postavljene vertikalno što nije uobičajeno i u velikoj će mjeri pridonijeti izgledu kupaonice.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Odabirom rasvjete i detalja razbila se dominacija velikih pločica, a unošenjem bijele sanitarije i drvnog dekora prostor je prodisao te se dobila ugodna kupaonica s bezvremenskim štihom, vrlo zahvalna za održavanje.

 

Komentari