Prije i poslije: sjajan makeover kupaonice od 3,7 četvorna metra

Vlasnicima se nije sviđala njihova kupaonica stara 15 godina zbog tamnih boja koje su dodatno zagušivale ionako mali prostor te su željeli moderniji izgled koji bi bio inspiriran minimalizmom.

 

 

Iako nije bila dotrajala niti stilski neatraktivna, vlasnici su poželjeli novi izgled svoje kupaonice. Najviše su bili nezadovoljni bojom podne i zidne keramike te ormarića ispod umivaonika jer su smeđi tonovi još zagušivali ionako malu površinu od 3,7 četvornih metara. Htjeli su nešto modernije, svjetlije i prozračnije. To je, pored želje za unošenjem minimalističkog stila i terazza kao uzorka bili zahtjevi koji su vlasnici stavili pred studio Design Bar Detroit. Raspored instalacija u kupaonici diktirao je položaj svih elemenata, no, to nije ograničilo kreativnost!

 

PRIJE

Foto: Diana Lang

Pretjerano širok aluminijski okvir na staklenoj stijeni bio je uočljiv te je glavni naglasak u tom dijelu kupaonice bio na njemu. Pločice, tuš te kada gotovo da nisu dolazili do izražaja. Pored toga, staklena stijena imala je još jedan nedostatak: nije se mogla pomicati, kao što je to moguće kod modernih kupaonica. Korištenje samo jedne vrste keramičkih pločica za podove i zidove stvorilo je uniformiranost. Uvijek je bolje, čak i kada je riječ o manjim kupaonicama, kombinirati dvije vrste pločica.

 

 

POSLIJE

Foto: Diana Lang

 

Uzorak terazza nije unesen u prostor samo zbog svoje popularnosti, nego i ljubavi koji vlasnik gaji prema njemu, još od djetinjstva. Stoga su dizajneri dio kupaonice, zid iznad kade, obložili keramičkim pločicama velikog formata s uzorkom terazza. S ovakvim uzorcima treba biti oprezan, jer u malim prostorima mogu izazvati nesklad i biti napadni, naročito ako je ostatak boja jarke ili tamne palete. Zato su se dizajneri odlučili samo jedan dio kupaonice obložiti njime, a da bi ipak došao do izražaja, ostatak prostora je u svijetlim bojama – bijelom, sivom i ružičastom.

 

Foto: Diana Lang

Već neko vrijeme trendovi u kupaonicama nalažu okrugla ogledala koja nisu dio velikih ormarića, nego stoje samostalno. Iako je nenametljiv, bijeli okvir ipak ističe ogledalo na pozadini sivih pločica.

 

Foto: Diana Lang

Vlasnici nisu imali ništa protiv da dizajnerski prijedlog uređenja bude i pomalo odvažan i posebniji. Stoga su se dizajneri odlučili za neobične ružičaste metalne police koje su ujedno savršen stilski akcent. Nježni ton ružičaste unio je i razigranost i toplinu u prostor s hladnim materijalima, i k tome još inspiriran minimalizmom.

 

Foto: Diana Lang

Slavine minimalističkog dizajna u bojama također su vrlo poželjne u modernim kupaonicama. Dizajneri su odabrali bijelu boju kako bi ga povezali s ogledalom s bijelim okvirom.

 

Foto: Diana Lang

Retro štih koji nude terazzo pločice velikog formata moderniziran je bijelim tušem i slavinom te jednostavnom i transparentnom staklenom pregradom koja ima mogućnost pomicanja. Na taj je način lakši pristup i izlaz iz kade te njezino čišćenje, naročito teže dostupnih dijelova.

 

Foto: Diana Lang

 

Foto: Diana Lang

Izvor: Dwell.com

Komentari