Zidovi u kupaonici – alternative keramičkim pločicama

Keramičke pločice kao da i nemaju konkurencije kada su u pitanju kupaonice. Osim bojenja zidova bojama na bazi vode ili ulja, keramika je u kupaonicama apsolutni vladar kupaonskih zidova.

kupaona-1


Tu je i mogućnost postavljanja drvenih obloga te sve traženijeg prirodnog ili sintetičkog kamena. Ako volite pratiti trendove, umjesto pločica preporučamo postavljanje mozaika koji je posebno zanimljiv u estetskom smislu. No, oprezno ga kombinirajte, najbolje sa jednostavnim pločicama, a mozaik neka posluži kao akcent određenih dijelova.

Foto: Thien Thach
Foto: Thien Thach

Mramorni zidovi će uvijek dati maksimalnu dozu luksuza, a u trendu su i plastične ili papirnate tapete sa specijalnim premazima koji omogućavaju njihovo postavljanje u vlažne prostore poput kupaonica. Dakle, riječ je o posebnim tapetama namijenjenim isključivo za kupaonice, pa svakako pazite da ih ne zamijenite s običnima. U trendu su i zidovi presvučeni ogledalima, staklom te keramičkim pločicama koje imitiraju ciglu.

SuB Karakoy
SuB Karakoy

Tu su i granit, terakota, a kao posebno dobar dekor na zidovima poslužit će i široka paleta izbora dekorativnih kupaonskih naljepnica. Prilikom konačnog odabira zidnih obloga dobro se savjetovati sa stručnjacima koji će ukazati na (ne)oportunost njihova postavljanja – ovo posebno vrijedi sumnjate li da će neki materijal, poput primjerice određenih vrsta drva, dobro podnositi paru i vlagu koja je u kupaonicama neizbježna. Isto vrijedi i za obavezno angažiranje provjerenih izvođača radova, koji će jamčiti kvalitetno postavljanje određenih zidnih obloga.

Komentari