Makeover stare kupaonice

Trenutni izgled kupaonice od četiri kvadrata ne odgovara mladom bračnom paru i vrijeme je za temeljitu promjenu.

screenshot Sve u šest
InDizajn

Tlocrtno rješenje kupaonice ostat će isto, ali zato mijenjamo sve ostalo. Na mjesto kade dolazi tuš, a umjesto klasičnog vodokotlića odlučili smo se za ugradbeni da bismo oslobodili više prostora. Bojler koji je većini trn u oku, prikrili smo ormarom u kojem se nalazi i perilica za rublje.

Cilj nam je bio poigrati se poimanjem klasične male bijele kupaonice. Zato je odluka pala na dvije vrste keramičkih obloga. Prva je upečatljivog motiva, a krasi pod i dio zida, dok ostatak prekrivaju bijele pločice. Odabrali smo i sanitarije jednostavnih linija te pokoji detalj. Nakon odabira svih elemenata i definiranja tlocrta, radovi su mogli početi. Prvi korak bilo je ukloniti sve obrise stare kupaonice, zatim postavljanje novih keramičkih obloga za što je zaslužna tvrtka Romluks, a potom i montiranje novih sanitarija.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Jedan od načina kako razigrati klasične bijele pločice je način postavljanja. Umjesto uobičajenog vodoravnog, opredijelili smo se za oblaganje pod kutom i tako dobili sasvim drukčiji efekt. Naravno, točka na i uvijek su detalji bez kojih nema završnog efekta prostorije.

Opremate li kupaonicu malih dimenzija poput ove, savjetujemo da se poslužite trikom – oslobodite li pod tako da su umivaonik i wc školjka u zidnoj varijanti, a tuš u razini poda s kanalicom, stvorit ćete prozračniji dojam i olakšati si održavanje.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Komentari