MALA KUPAONICA: imamo dva idejna rješenja by studio Mirjana Mikulec

Kupaonice u većini životnih prostora pate od malog broja kvadrata, što zadaje muku vlasnicima kako unijeti sve potrebne elemente a da prostor bude funkcionalan, protočan i lijep. Imamo dvije ideje za inspiraciju!

 


Male kupaonice naša su svakodnevica i svakome bi dobrodošao barem jedan kvadrat više, zar ne? Tada bismo lakše osmislili prostor i s manje muke unijeli u njega sve potrebno. Kupaonica je visokofunkcionalna prostorija koja zahtjeva nekoliko osnovnih elemenata: kadu ili tuš kabinu, umivaonik i WC školjku, ali i spremišni prostor – police, ladice ili ormariće… i dobro je uvijek inspirirati se drugim projektima malih kupaonica.

Imamo dvije male kupaonice za vas – idejna rješenja studija Mirjane Mikulec.


SVIJETLI BEŽ TONOVI + TERAZZO

Kupaonica koju vam predstavljamo dio je manjeg dvosobnog stana u kojem prevladavaju bež tonovi s dodacima žute, bez puno uzoraka i jakih akcenata. Takav koncept slijedi i kupaonica površine 4 kvadratna metra.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Iako bi stala manja kada, vlasnica je ipak poželjela tuš kabinu jer je ona praktičnija. Opcija tuša je idealno rješenje za starije osobe i one koji vole praktičnost jer je pristup znatno jednostavniji nego kod kade. Pored toga, tuš, naročito walk-in model sa staklenim vratima donosi dojam veće prostornosti jer nema prostornih ‘barikada’ koje donose kade.

Dojmu prostornosti u ovoj kupaonici doprinjeo je prozor kroz koji dopire velika količina prirodne svjetlosti koja vizualno povećava te odabir svijetlih boja.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Vlasnica je željela, pored ormarića ispod umivaonika, imati još prostora za skladištenje pa je iznad WC školjke predložen ormarić po mjeri a između njih otvorena polica za sitnice.

Kako bi sve djelovalo skladnije, i prostor za perilicu rublja (uski model) te košaru je skriven iza ormara, a prostor između WC školjke i ormarića iskorišten je za uske mini police. Tako je taj zid u kupaonici maksimalno iskorišten.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Budući da su odabrani svijetle boje – siva, bijela i bež, predložene su tri vrste keramički pločica, od kojih su dvije s uzorcima – jedne imaju istobojnu reljefnu površinu, a druge suptilni uzorak terazza.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

 


KOMPAKTNO VINTAGE OZRAČJE

Druga kupaonica dio je jednosobnog stana od 39 četvornih metara, od čega na ovu prostoriju otpada tri. To je doista skučen prostor, no uspjelo se staviti sve potrebno, čak i perilica rublja manjih dimenzija. Dobiven je kompaktan i funkcionalan prostor.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Predložena je manja perilica koja bi se nalazila ispod umivaonika, a preostali prostor iskoristio za ladice za pohranu higijenskih potrepština i ostalih stvari.

Kako bi se mogao ostvariti ovakav koncept, ormarić će biti rađen po mjeri, a velika radna površina na kojoj je nadgradni umivaonik ostavlja mjesta za odlaganje sitnica za higijenu, prije svega sapuna i četkica za zube.

S jedne strane umivaonika s ormarićem i perilicom rublja nalazi se tuš kabina s plitkom kadom i kliznim vratima s crnim profilima, a s druge WC školjka s ugradbenim vodokotlićem.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

 

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Ovdje je nešto intenzivniji odabir boja i uzoraka – na sivu bazu pločica uzorka kamena dodane su pločice sa šarenim vintage uzorkom u kojem prevladava plava boja. Plava i siva sjajna su kombinacija, a crni akcenti na vratima tuš kabine, visilicama te ogledalu daju industrijski štih.

 

Komentari