Deset sjajnih prijedloga za dekoriranje omiljenog kutka u boravku

Kutna garnitura ili sofa mjesto je oko kojeg se svi okupljamo u dnevnom boravku – u odmaranju, druženju, čitanju, gledanju tv-a… Volimo da ova centralna točka omiljene prostorije u domu bude ugodna i topla, ali i stilski osmišljena. Odabrali smo deset ideja kako urediti ovaj kutak u boravku kao i akcentni zid iza njega

 

 

Akcentni zid u nježno ružičastoj boji pomogao je da se elementi ispred njega istaknu. Iako nježne, svijetloplave nijanse, garnitura za sjedenje više dolazi do izražaja, a u tome joj pomažu i sive odnosno bijele nijanse stolića i tepiha.

 

Foto: Robert Milby Studio

 

Mali dnevni boravak, koji je dio otvorene dnevne zone, pršti stilom. Sve je pomno osmišljeno – zid je ukrašen trendi slikama bilja, a trosjed uljepšan i dorađen ukrasnim jastucima. Jarke boje naročito dobro vole neutralnu pozadinu poput ove tamno sive na trosjedu. Taburei su savršen dodatak malim boravcima jer služe kao sjedala a ne zauzimaju puno prostora.

 

Foto: MiCasa

 

U boravcima se najčešće odlučujemo za sivu – to je igra na sigurno i znamo da s njom nećemo pogriješiti. No, samo u slučaju ako ćemo dodati i neke druge akcente koji mogu biti također u neutralnim tonovima poput crno-bijelih slika na zidu. Svježe cvijeće dat će novu dimenziju prostoru, zato uvijek se pobrinite da je na stolu.

 

Foto: Rrbookdepot

 

Ljupkost i nježnost ružičaste dolazi potpuno do izražaja na tamnozelenoj pozadini. Ova nijansa zelene trenutno je trend u interijerima i svakako je uzmite u obzir ako planirate bojati zidove ovoga proljeća.

 

Foto: Mejoresfotos.eu

 

Neutralna pozadina može primiti puno boja, no mi se volimo držati jedne do dvije boje, smatrajući da ćemo tako manje pogriješiti. No, ponekad trebate malo i riskirati i ubaciti nekoliko kolorističkih akcenata kao i uzoraka.  I uvidjeti da rezultat i nije tako kaotičan kao što smo mislili da će biti.

 

Foto: Rrbookdepot

 

Ljubav sive i smeđe na prvu nam se i nije činila tako obećavajućom, zar ne? No kako siva jednostavno dobro funkcionira uz bilo koju boju, tako ni smeđa nije iznimka. Koža kao odabir materijala na kutnoj garnituri dala je prostoru težinu i dašak luksuza te spriječila dojam monotonije koju ponekad može izazvati dominacija sive. Zelenilo je idealan dodatak sivo-smeđoj kombinaciji, baš kao i akcenti u crnoj i zlatnoj.

 

Foto: MiCasa

 

Ono što bismo na prvu, deklarativno, mogli proglasiti kičem i pretjerivanjem u praksi izgleda i više nego dobro. Originalna idejna stavljanja niza ogledala na akcentni zid, k tome još naglašenih sjajnih okvira te sofa presvučena baršunom izvrsno se nadopunjuju i čine odličan spoj, a tamnoplava pozadina stvara smirujući, profinjen dojam.

 

Foto: Arte360

 

U malim boravcima problem odlaganja knjiga možete riješiti zidnim policama odnosno dvjema jednostavnim debelim pločama od iverala. A originalan pečat dat će mu dva tepiha – jedan preko drugoga, što je veliki trend u interijerima.

 

Foto: Riotrockcity

 

 

Foto: Residence Style

 

 

Foto: Robert Milby Studio
Komentari