Proljetni makeover: pretvorite najintimniji dio doma u romantično gnijezdo

Bez obzira planirate li sitne izmjene u vidu makeovera ili pak potpunoj adaptaciji svoje spavaće sobe, posvetite njezinu uređenju punu pažnju. I svakako imajte na umu da ova najintimnija prostora u domu mora imati atmosferu topline i romantike. Kako to postići, saznajte u nastavku – nudimo vam projekte spaovaonica studija Mirjane Mikulec!

 

 

 

Stara kamena ili drvena vikendica, soba za djevojčice, ženski interijer… obično su prostori koji nas asociraju na romantični stil. Kada je elementima riječ, prve asocijacije su ružičasta boja, baldahini, veliki glamurozni lusteri i puno čipke što u mnogima stvara otpor kada se odlučuju za uređenje svoga životnog prostora. No, romantični ugođaj u interijeru može se postići na drugačije načine i to ne nužno samo onom u kojem žive žene.

 

 

Isto tako, romantiku možemo unijeti samo djelomično u interijer i kombinirati s drugim stilovima – shabbyjem, rustikalnim, industrijskim, pa čak i minimalizmom. Moderni interijeri ustvari vole romantiku, interpretiranu na drugačiji način. U to se možete uvjeriti na primjeru spavaće sobe koja se nalazi u novogradnji.

 

 

Romantika u vidu tapeta s decentnim cvjetnim uzorkom, voluminoznim okvirima za fotografije, pamučnim prekrivačem, zidnim lampama i noćnim ormarićem vješto je kombinirana sa suvremenim dizajnom i trendi detaljima poput metalne mreže na zidu koja služi kao dekoracija, ali i polica za vješalice i odjeću.

 

Ona vam može biti inspiracija kako uz male preinake u svoju spavaonicu možete unijeti malo više nježnosti, opuštenosti, romantike i mekoće. Razmislite i o odabiru prozračnih prirodnih materijala, zidnim štukaturama, ogledalima s kićenim okvirima, svijećnjacima, ali i tome da izbacite punjače, mobitele i tv uređaj… Tada biste doista postigli pravu romantiku.

 

 

 

 

Foto: Darko Mihalić

Komentari