PRIJE I POSLIJE: niskobudžetni makeover dotrajale bijele kuhinje

Nova kuhinja bila bi najlakše rješenje, no zbog cijene koja uključuje ne samo ormariće i radnu plohu, nego i aparate te zidne i podne obloge, obično godinama ostane neostvarena želja. Ono što možete učiniti dok čekate neka povoljnija vremena za posve novu, jest osvježenje postojeće kuhinje

 

 

Pored kupaonice, kuhinja spada u one prostorije u domu za čije opremanje ili adaptaciju ćete u pravilu trebati izdvojiti najviše novaca. Stoga se teško odlučujemo za adaptaciju pa nova kuhinja godinama čeka svoj red. Jer, nova kuhinja obično podrazumijeva i nove podne i zidne obloge te izmjenu a ponekad i nabavku nekog novog aparata.

Dok slažete financijsku konstrukciju za svoju novu kuhinju i čekate neka bolja vremena, kuhinju možete osvježiti sa sitnim preinakama. Pogledajte kako je to učinila Amerikanka Anne Chicheportiche sa svojom starom kuhinjom. Ona je za makeover potrošila 450 dolara odnosno 2800 kn.


 

PRIJE

Foto: @anne.chicheportiche /Instagram

Problem s Aninom kuhinjom nije bio samo neatraktivan dizajn, nego dotrajalost i nefunkcionalnost. Vrata kuhinjskih ormarića nisu se dobro zatvarala, a jedini uređaj koji je funkcionirao kao treba su bili zahrđali hladnjak i pećnica.

 


POSLIJE

Foto: @anne.chicheportiche /Instagram

Prvi korak je bio skidanje vrata ormarića i njihovo bojanje u novi sloj bijele boje. Zatim je krenula na bojanje fiksnih dijelova kuhinjskih ormarića. Fronte su osvježene i uljepšane dodavanjem novih ručki te okova koji su uklonili problem zatvaranja.

Nakon ormarića, na red za makeover je došla i radna ploha koja je dobila novi izgled zahvaljujući samoljepljivoj foliji u trendi mramornom uzorku.

 

Foto: @anne.chicheportiche /Instagram

Hladnjak je također, kao i pripadajuća mu ručka, dobio novi sloj boje čime se riješio i problem korozije čime je ovaj aparat bio načet. Anna to smatra najodvažnijim potezom koji je napravila u makeoveru.

Na koncu, podovi su dobili novu vinilnu oblogu s uzorkom parketa koja je vrlo otporna na vlagu i jednostavna za održavanje a fuge između zidnih pločica su obnovljene, kao i boja na stropu.

Foto: @anne.chicheportiche /Instagram

Sudoper se također može pohvaliti novom slavinom a cijela kuhinja sitnim dekoracijama i teglicama sa začinim i biljem.

Odabir ovih detalja, kao i svjetlo plave boje na hladnjaku i zlatnih ručki podigao je kuhinju te ona doista izgleda znatno atraktivnije.

Foto: @anne.chicheportiche /Instagram

 

Komentari