NOVA KUHINJA: devet pitanja koje morate postaviti prije opremanja

Vrijeme je za opremanje kuhinje, imate ideje i znate otprilike što biste htjeli, ali jednostavno ne znate odakle biste počeli? Ovih nekoliko pitanja morate si postaviti prije no što krenete u kupovinu ili radove.

 


U kuhinjama su funkcionalnost i kvaliteta materijala na prvom mjestu, no estetskoj dimenziji dajemo jednaku pažnju. Iako se ne treba slijepo voditi pomodarstvom, kuhinja bi ipak trebala korespondirati sa suvremenim dizajnom i trendovima.

A prije nego što krenete razmišljati o stilu, uzorcima i konačnom izgledu svoje kuhinje, dobro bi bilo postaviti si nekoliko pitanja koji će vam pomoći da imate jasniju ideju što ustvari želite i što vam ustvari – treba.

Foto: Alvhem

Kao i kod uređenja drugih prostorija, prilikom uređenja kuhinja najbolje je krenuti od vas samih, odnosno vaših životnih navika i općenito vašeg načina života. Kuhinje koje ne odgovaraju željenim potrebama pokazat će se neisplativima, odnosno prostorijama u kojem nećete često i rado boraviti.

 

Foto: Assen Emilov
Foto: Assen Emilov

Za početak, predlažemo da pažljivo razmotrite i odgovorite na nekoliko pitanja:

 1.Hoće li kuhinja služiti samo za kuhanje ili će se u njoj odvijati i druge aktivnosti, primjerice primanje gostiju koji će u njoj blagovati?

2. Koliko osoba u kućanstvu doista namjerava svakodnevno koristiti kuhinju za kuhanje?

Foto: Julie Ansiau
Foto: Julie Ansiau

3. Hoćete li u kuhinji redovito kuhati sve dnevne obroke ili živite suviše dinamično da biste odvajali vaše dragocjeno vrijeme za pripremu ičeg kompliciranijeg od brzinskih špageta ili sendviča?

4. Namjeravate li u kuhinji samo ispijati prvu jutarnju kavu ili pripremati i blagovati raskošne obiteljske doručke, ručkove ili večere uz vašu mnogobrojnu obitelj i prijatelje?

Foto: Domino

5. Volite li uz svoje lagane obroke i popodnevni čaj surfati internetom te ako da, postoji li mjesto gdje bi se to na miru moglo raditi, hoće li za to biti pogodniji šank ili kuhinjski poluotok?

6. Odgovara li vašim potrebama više mali šank s barskim stolicama ili klasičan stol sa stolicama koje imaju naslone i rukohvate? Imate li odvojenu smočnicu ili ćete je morati smjestiti u neki od kuhinjskih ormara?

 

3 D vizualizacija: Clever studio

7. Osim bazičnih kuhinjskih uređaja, što vam je zapravo potrebno i obavezno želite imati u svojoj kuhinji?

8. Je li kuhinja zapravo dovoljno velika da se u nju smjeste svi željeni elementi?

9. Koliko novaca se želi i može uložiti u (pre)uređenje kuhinje?


Odgovori na ova pitanja zasigurno će vam poslužit kao svojevrsni putokaz kako dalje, nakon čega valja pomno razmotriti plan razmještaja, boje i stil uređenja kao i završne detalje vaše nove kuhinje.

 

Foto: El Mueble

 

Komentari