PRIJE I POSLIJE: zastarjeli dnevni boravak i blagovaonica pretvoreni su u toplu oazu stila

Pohabani i mračni dnevni boravak s blagovaonicom u obiteljskoj kući čekali su da njegovi najmlađi stanari, djeca, malo odrastu pa da budu napokon obnovljeni. I to temeljito!

 

 

Donosimo vam najnoviji projekt ULLE studija, u kojem su preuređeni dnevni boravak i blagovaonica koji se nalaze u istoj prostoriji, dok je kuhinja odijeljena od njih. Vlasnici, mladi par djecom, zahtijevali su da mračni i zastarjeli dnevni dio doma dizajneri pretvore u moderan, praktičan, ugodan i privlačan prostor.

 

PRIJE

Nakon useljenja prije 10-ak godina vlasnici su povremeno obnavljali boju na zidovima – to je bilo nužno da se skinu mrlje i crteži koje su djeca znala ostaviti na njima. No, trenutna boja, iako vrlo lijepa, nije bila pravo rješenje jer prostor izgleda manji i mračniji. Namještaj kao ni podne obloge nisu nikada mijenjani, a najstariji element – kamin obložen kamenom vlasnicima se najmanje sviđao. Njega su zatekli u kući i kako je njegova zamjena bila malo veći izdatak, odlučili su ga zadržati. Sada je došao trenutak za njegovu eliminaciju.

Foto: Ulle Studio

 

 


POSLIJE

Na prijedlog dizajnera, laminati su zamijenjeni svijetlom nijansom parketa, a zidovi su pobojeni u bijelo. To je unijelo više svjetla u prostor, kao i postavljanje bijelih rolo zavjesa. Kutna garnitura, budući da su vlasnici bili zadovoljni njezinim stanjem, obnovljena je novim tapeciranjem, a ovaj kutak posve se obnovio manjim komadima namještaja – tepihom, klub stolićem, tabureom i detaljima – efektnom crnom zidnom lampom s dva sjenila, ukrasnim jastučićima i dekama.

Foto: Ulle Studio

Kamin je osvanuo u posve novom, modernom ruhu kao kombinacija dvije vrste kamena te se prostire od poda do stropa. Dodatnu atraktivnosti kaminu dala je drvena komoda rađena po mjeri koja je ukomponirana u dio kamina pa izgleda kao njegov dio. Kamin je poslužio i kao tv zid te ove tri komponente – kamin te ugrađeni tv i komoda čine vrlo atraktivnu i zanimljivu stilsku cjelinu. Trendi visilica u kutu podigla je dodatno ovaj dio boravka.

Foto: Ulle Studio

Uz dnevni boravak nalazi se blagovaonica, gdje je sada postavljen moderan drveni stol i stolice presvučene elegantnom svjetlosivom tkaninom. Ovaj dio dnevne zone čini posebnom umjetnička slika na zidu koju je naslikala Helen, članica tima ULLE studio.

Novim izgledom dnevni boravak i blagovaonica dobili su nove boje drveta u domu, funkcionalniji kamin i komodu te detalje i tkanine koje su unijele više teksute i omekđale izgled prostora.

 

Komentari