Makeoveri dnevnih boravaka koji su vam se najviše svidjeli u prošloj sezoni InDizajna

Nekoliko nas dana dijeli do početka nove, 17. sezone InDizajna i popularnih nagradnih priloga Iznenadi me, koje vjerojatno nestrpljivo iščekujete. Za zagrijavanje, podsjećamo vas na one koji su vam se naročito svidjeli u prošloj sezoni

 

 

OBNOVA NAKON POŽARA

Ovaj nagradni makeover mnogima će ostati u posebnom sjećanju, i to ne samo zbog toga što im se sviđa kako je tim Mirjane Mikulec preuredio boravak. Riječ je obnovi dnevnog boravka mlade obitelji čiji je dom uništen u požaru sada već pretprošle zime. Uz puno truda, muke i odricanja, malo po malo, obitelj polako stvara novi dom, no boravak još nije uspio doći na red za uređenje. Stoga ga je vlasnik Tomislav prijavio na naš nagradni natječaj.


PRIJE

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / Foto: Darko Mihalić

Vlasnici su sami uspjeli  obnoviti bazu prostorije, a sada je na redu bilo namještanje prazne prostorije kojeg se prihvatio tim Mirjane Mikulec.


POSLIJE

Kako se potpuno bijeli zidovi nisu činili dobar izbor, odlučeno je da ide novi sloj boje. Usto, bilo je potrebno postaviti prekidače i utičnice te zatvoriti izvode koji se neće koristiti cijev za dovod plina. Mirjana Mikulec odlučila je zidove obogatiti originalnim dekorativnim panelima. Na njih su stavljene štukature koje će funkcionirati kao okviri.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / Foto: Darko Mihalić

Idući korak bio je oslikavanje panela te smještanje u prostor. Da budu zanimljiviji, naslonjeni su na zid. I drugi detalji također su vrlo atraktivni, a vjerujemo da će mnogima će za oko zapeti veliki luster, koji se bojom izvrsno uklopio uz ostale crne akcente u prostoru.

Za kutnu garnituru odabran je model ravnih i jednostavnih linija, u sivoj boji, a pridružen joj je set staklenih stolića.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / Foto: Darko Mihalić

 


PO MJERI MLADOG VLASNIKA

Igor se prijavio na naš nagradni natječaj u želji da njegov dnevni boravak, ispunjen klasičnim i glomaznim komadima namještaja tamnih boja, napokon doživi pravo moderno osvježenje. Jedini zahtjev koji je mladi vlasnik imao bio je da garderobni ormar ostane u prostoriji.


PRIJE

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: SAŠA LISJAK

 

POSLIJE

Osvježenje prostorije krenulo je od nove boje na zidovima, odnosno od dvije nijanse sive, dok je na jedan, akcentni zid, nalijepljena tapeta dinamičnog geometrijskog uzorka. Osim što je prostoru dala živost i vedrinu, tapeta je povezala boje pojedinih elemenata koji su odabrani za makeover.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: SAŠA LISJAK

Nakon boje i tapeta na zidovima, uređenje se nastavilo osmišljavanjem kutka za sjedenje te blagovanje koji će prostoru dati konačan izgled.

Udobni sivi trosjed smješten je na akcnetni zid s tapetom, a nasuprot njega stavljeni su blagovaonski stol i stolci. Kako je Igor u prijavi istaknuo da bi volio više prostora za blagovanje kao i da se iz dnevnog boravka makne televizor, upravo zato odabran je veliki okrugli stol u dekoru kamena.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: SAŠA LISJAK

Nabavljena su i dva tepiha, iz iste linije, no različitih nijansi sive. Novouređeni prostor blagovanja u kojem dominira siva, “razbijen” je žuto-zelenim stolcima koji su usklađeni s tapetom. Tako se dobio osvježen i moderniziran dnevni boravak s blagovanjem, po mjeri mladog vlasnika.

 


OSVJEŽENJE ZA STUDENTICU

Studentica Iva je na nagradni natječaj prijavila boravak koji pati od starih komada namještaja i odsustva stila. Opći dojam je bljedunjav i beživotan prostor, bez previše atmosfere. Nedefiniran prostor trebao je dizajnersku intervenciju, a ona je stigla u obliku brzinskog makeovera i s ograničenim budžetom.

PRIJE

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

POSLIJE

Kako bi se od ovog prostora napravilo mjesto ugodno za boravak, potrebno je urediti zidove. Prvo su popravljeni sitni nedostatci i obilježen je dio koji će se bojiti. U bojanju zidova se tim Mirjane Mikulec odlučio vizualno poigrati dimenzijama, pa se tako dio zida pobojao u tamniju plavu nijansu kako bi se prividno smanjio dio prostora. Ovakvo rješenje odlično se uklopilo uz odabrani namještaj.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Od novih komada namještaja tu su sada trosjed, klub stolići i komoda, te tepih i detalji. Atraktivna komoda u rustikalnom stilu koja služi i za pozicioniranje tv-a smještena je na bijeli zid kako bi se naglasio njezin dizajn, a preko puta nje žuta sofa koja izlazi iz plavog dijela prostorije. Zbog svjetlije boje, sofa izgleda veće, a u kombinaciji s tamnim zidom postigla se vizualna igra dimenzijama te zanimljivo dizajnersko rješenje.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

 

 

Komentari