Keramika, slikanje ili obnova starog namještaja? Odaberite kreativnu radionicu za sebe!

Kreativne radionice su sve popularnije, a naročito one koje se vežu uz uređenje interijera. InDizajn sajam pripremio je tri radionice za svoje ovogodišnje izdanje, a sve detalje saznajte u nastavku!

 


Čini nam se da radionice nisu nikada bile popularnije. Rad rukama i DIY projekti sve su popularniji jer se tako dobro opuštamo i zabavljamo, bavimo se nečim posve drugačijim nego u svakodnevnici i na koncu tako otkrivamo i razvijamo svoje talente i umijeća.

Studio Mirjane Mikulec često organizira radionice, a na sajmu InDizajn, koji se ove godine održava od 6. do 8. listopada radionice su njegov neizostavni dio i svojevrsna tradicija. I, što je najvažnije – posjetitelji ih jedva čekaju.

Evo koje radionice pod pokroviteljstvom Bauhausa vas očekuju ove godine, a na koje se možete prijaviti već danas putem sustava Entrio.

Radionica keramike; 5. InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

MINI RADIONICA BOJENJA NAMJEŠTAJA

Redizajnerica namještaja i dizajnerica interijera Ivančica Kršek koja stoji iza brenda Makeover Addict, dugogodišnja je suradnica emisije InDizajn gdje pokazuje kako obnoviti stari namještaj i kako mu dati novi sjaj.

To će biti i tema njezine mini radionice na sajmu – bojanje namještaja koja se održava u subotu, 7.10. s početkom u 10:30. Ovaj sve popularniji način obnove doma mnogima je postao hobi i velika strast pa se i za tu radionicu uvijek traži mjesto više.

PROMO FOTO MAKEOVER ADDICT

Na radionici Ivančice Kršek dobit ćete priliku da izrazite svoju kreativnost te se usput opustiti, zabaviti. A kući ćete ponijeti svoj uradak – stolčić kojeg ste sami obojali prema svojim zamislima i s bojama koje ste sami odabrali.

Ivančica nam je i otkrila što ćete naučiti na radionici:

* kako pripremiti namještaj za bojenje

* koje su to brzosušeće boje, bez mirisa i štetnih isparavanja kojima brzo i učinkovito možete obojiti svoj namještaj

* koji pribor i alat je najučinkovitiji kod bojenja namještaja, za gladak rezultat bez tragova kista

 

PROMO FOTO MAKEOVER ADDICT

Radionica je namijenjena svima, bez obzira na stupanj predznanja.

U cijenu radionice uključen je sav potreban pribor i materijal, izbor više od 15 nijansi boja i stolčić.

Kliknite na LINK i prijavite se za radionicu bojanja starog namještaja!

PROMO FOTO MAKEOVER ADDICT

ART&WINE EVENT MIRNE SIŠUL

Akademska slikarica iz Rijeke, Mirna Sišul, dugogodišnja je izlagačica na sajmu InDizajn te je već dobro poznata javnosti po svojim jedinstvenim radovima – platnima koja odišu vedrinom te se ističu jakim, intenzivnim bojama popraćena poticajnim i nerijetko duhovitim rečenicama.

S vremenom je Mirna svoje optimistične šarene slikarske motive preselila i na modni dizajn te unutarnje uređenje i postala pravi brend. Mnoge domove, osim slika krase i njezine tapete. Ona će u Areni Zagreb, u subotu, 7.10. s početkom u 17 sati, održati radionicu Art&Wine.

PROMO FOTO MIRNA SIŠUL ORIGINALS & PRINTS

Uz slikanje pod Mirninim vodstvom i savjetima, polaznici će imati i degustaciju vrhunskih vina te se dobro zabaviti i usput možda otkriti svoje umjetničke potencijale i novu ljubav prema bojama, platnu i kistu. Za sudjelovanje, nije potrebno slikarsko predznanje.

U cijenu radionice uključeno je slikarsko platno 30×30 koje će polaznici ponijeti kući te boje i kistovi. I vino, naravno!

Kliknite na LINK i prijavite se za radionicu Art&Wine!

PROMO FOTO MIRNA SIŠUL ORIGINALS & PRINTS

TEA RADIĆ

I ovaj put će mlada akademska kiparica i keramičarka iz Splita, Tea Radić, koja stoji iza brenda Terra Ceramica, prenositi posjetiteljima znanja iz svijeta keramike, a prije svega ljubav prema oblikovanju predmeta i uživanje u radu rukama. Mnogi tako otkriju talente za koje nisu bili svjesni da ih posjeduju.

Zbog velikog interesa, Tea će održati radionicu Osnove keramike u dva termina, oba u nedjelju 08.10. – prvu u 10:30, a drugu u 17:00 sati. 

PROMO FOTO TEA RADIĆ

Za ovu radionicu, za koju nije potrebno prethodno predznanje, osigurana je glina, kao i alati za rad, a dobra i opuštena atmosfera je zagarantirana.

Tea nam je otkrila kako se radionica sastoji od dva dijela. Prvi je kraći i odnosi se na teorijski uvod u keramiku kao i faze kroz koje glina treba proći kako bi bila funkcionalan komad keramike.

Drugi dio radionice je onaj praktični. U njemu ćete, uz Teinu asistenciju, modelirati tj. oblikovati glinu tehnikom štipanja (engl. pinch pot), obrađivati i pripremati izrađeni predmet za oslikavanje. I na koncu – krenuti u oslikavanje predmeta kojeg ste oblikovali.

Kliknite na LINKOVE (10.30 / 17 satii prijavite se za željeni termin radionice Osnove keramike.

PROMO FOTO TEA RADIĆ

 


BOGAT PROGRAM INDIZAJN SAJMA

Pored radionica powered by Bauhaus, InDizajn sajamu nudi brojne sadržaje. Dođite na 6. InDizajn sajam od 6. do 8. 10. a u zagrebačkoj Areni i vidite što vam je pripremio tim Mirjane Mikulec u suradnji s RTL-om.

Trodnevni sajam i ove će godine, pored spomenutih kreativnih radionica, ponuditi i stručna predavanja za dizajnere i arhitekte pod pokroviteljstvom Mastercarda.

Foto: Darko Mihalić

Posjetitelji će moći svratiti na Bazar, jedinstveni izložbeni prostor na kojem će se predstaviti ukupno 16 različitih malih kreativaca, dizajnera i obrtnika s unikatnim proizvodima koji će oplemeniti svaki dom.

Za vrijeme sajma održat će Humanitarni ormar kojeg InDizajn organizira s udrugom Mali zmaj. Riječ je o udruzi iz Zagreba koja nastoji svojim djelovanjem poboljšati kvalitetu života djece koja žive u obiteljima slabijeg imovinskog statusa, sigurnim kućama i institucijama te biti podrška novoj generaciji u svrhu postepenih pozitivnih promjena u društvu.

InDizajn sajam / Foto: Darko Mihalić

Za ljubitelje umjetnosti tu je izložba mladih hrvatskih umjetnika i dizajnera – Adele Mesić, Ane Žaje Petrak, HDizajna i Lola Art & Designa. Na izložbi vas očekuju radovi s prikazima ruku u različitom položaju, od malih verzija napravljenih od hrasta i aluminija, do velikih napravljenih od jelovine te 30 plakata od kojih su neki posebno dizajnirani za InDizajn sajam.

Oni najmlađi moći će se zabaviti na dječjem kutku powered by Toco gdje ih očekuje igra i druženje pod budnim okom teta čuvalica.

PROMO FOTO BY LANA LOVRIĆ

Najuzbudljiviji dio sajma, posebice za one koji maštaju o uređenju i opremanju doma, svakako je bogata nagradna igra u kojoj možete osvojiti niz vrijednih i atraktivnih poklona za svoj dom. Za glavnu nagradu će se pobrinuti Meblo Trade.

 

Komentari