Život u starom školskom autobusu: mladi par avanturista prenamijenio ga je u originalan dom

Tyler i Lexi, mladi par Amerikanaca odlučili su neko vrijeme svoga života provesti na proputovanju Amerikom. Za to im je poslužio stari školski autobus koji su pretvorili u maleni dom koji ima sve potrebno za život.

 

 

Tyler Hjorting i Lexi O’Brien odlučili su jednoga dana promijeniti kolotečinu svoga života u Kaliforniji, zasićenu i previsokom cijenom najamnine za stan te neko vrijeme provesti putujući svojom zemljom. Željeli su vidjeti što više mjesta u SAD-u. Neki krenu automobilom, te koriste motele za prenoćenje, dok drugi nabave vozilo u kojem je kamp kućica.

Tyler i Lexi odabrali su svoju verziju kamp kućice, koju su stvorili iz starog školskog autobusa. Nitko im baš nije previše vjerovao da će od starog olinjalog autobusa moći napraviti funkcionalan dom koji ima sve potrebno – od kuhinje, kupaonice, mjesta za objed te odmor i opuštanje. Sve to im je doista i uspjelo a svoj su mini dom nazvali One Wild Ride.

FOTO: ONE WILD RIDE

“Tražeći idealno prijevozno sredstvo nabasali smo na pravi mali svijet mini domova nastalih od školskih autobusa. O tome dotada nismo imali pojma, ali smo se brzo oduševili” kaže Hjorting te dodaje: “Mislili smo da je to savršeno za nas jer bi bilo dovoljno veliko da se ne osjećamo klaustrofobično i da bismo mogli izgraditi kuhinju i kupaonicu i sve što nam je potrebno.”

FOTO: ONE WILD RIDE

Cijeli proces potrage, transformiranja i preseljenja u autobus trajao je skoro godinu dana. Cijena starog busa stajala ih je 10 000 dolara, što nije mala cijena, no prihvatili su je budući da je motor i cijelo vozilo bilo u jako dobrom stanju. Prvi korak bio je demontiranje sjedala i svega ostaloga iz busa a zatim je slijedilo prilagođavanje. Ono je podrazumijevalo i opremanje vozila svim alatima koji će im trebati da ostanu izvan “mreže”: dovoljno velikim spremnicima vode, toaletom za kompost i solarnim pločama.

FOTO: ONE WILD RIDE

U uređenju su se vodili mišlju, da pored funkcionalnosti, prostor mora imati atmosferu doma, stoga nije čudno što se unutrašnjost obložila drvetom. “Željeli smo se u svakom trenutku osjećati kao kod kuće“, kaže Hjorting.

Život u malom domu toliko im se svidio te su odlučili nakon godine i pol dana što su bili neprekidno na putu Amerikom, parkirati svoj autobus u Teksasu. Tamo su započeli svoj novi pothvat: izgradnju svojevrsne zajednice malenih domova, u koji će smjestiti i svoj novi mali dom. Nisu još odabrali kako će i od čega biti izgrađen njihov novi mini dom. Bus bi, otkrivaju, svakako zadržali za potrebe putovanja koja obožavaju.

Komentari