DETALJI ZA SNAŽNIJI DOJAM: radovi domaćih umjetnika koje ćete moći nabaviti na InDizajn sajmu

Umjetničke slike, skulpture i drugi predmeti izrađeni rukama kreativaca vrijedan su doprinos svakome interijeru. Nekada su tako moćni da podignu prostor iz prosjeka i učine ga lijepim i posebnim. Dođite na sajam InDizajn i razgledajte radove poznatih domaćih umjetnika i odaberite onu koja vam se najviše sviđa!

 


InDizajn sajam voli predstaviti sve ono što je vezano uz dom, estetiku, dizajn i umjetnost. Stoga je, pored izlagača iz svijeta opreme za dom, nastojao uvijek promovirati i umjetnost i domaće kreativce.

Tako vas i ove godine od 6. do 8. listopada u dvorani Arena očekuje izložbu mladih autora među kojima su Lana Lovrić, Adela Mesić, Hdizajn studio i Ana Žaja Petrak.


Lana Lovrić, koju ste mogli upoznati kao izlagača na prošlom sajmu, priprema fantastičnu izložbu plakata u minimalističkom stilu s pastelnim tonovim, jednostavnim ilustracijama koji se mogu uklopiti u bilo koji dom.

LANA LOVRIĆ / Foto: Vedran Peteh / CROPIX
PROMO FOTO LANA LOVRIĆ

Adela Mesić, genijalna mlada kreativka koje je ove godine održala i prvu samostalnu izložbu pod nazivom Ruke, inače stručnjakinja za sjajne scenografije, također priprema svoje radove za sajam u Areni.

Rad kiparice Adele Mesič / Foto: Sanja Jagatić

Grafička dizajnerica i ilustratorica iz Zagreba Ana Žaja Petrak, koja radi s klijentima iz cijelog svijeta među kojima su: San Pellegrino, IKEA, Marks & Spencer, Condé Nast i BBC, na izložbi će predstaviti novu seriju plakata inspiriranu ljetom i Mediteranom napravljenu posebno za InDizajn sajam.

RAD ANE ŽAJE PETRAK

Dvojac iz malog dizajnerskog studija Hdizajn Hrvoje Cirkvenec i Josko Martinović za izložbu na InDizajn sajmu pripremaju, pak, svoje bestsellere: od dizajnerskog kalendara do reprodukcija rukom oslikanih hdizajn radova u raznim tehnikama (olovka, akril i/ili tuš na papiru) te apstraktnih i minimalističkih postera koji krase domove diljem Hrvatske.

JOSKO MARTINOVIĆ I HRVOJE CIRKVENEC / FOTO: JOHN PAVLISH
PROMO FOTO HDIZAJN

BOGAT PROGRAM INDIZAJN SAJMA

Umjetnički sadržaj tek je dio onoga što su organizatori sajma, tim Mirjane Mikulec i RTL Hrvatska pripremili za posjetitelje kojih se i ove godine očekuje više od 15 tisuća u svega tri dana sajma. Njima će se predstaviti više od 80 izlagača iz različitih industrija.

Trodnevni sajam i ove će godine, uz već spomenute umjetnike ponuditi kreativne radionice by Bauhaus – Osnove keramike koju vodi Tea Radić, Art&Wine event slikarice Mirne Sišul te Mini radionice bojenja namještaja by Ivančica Kršek.

Svoje mjesto na radionicama moći ćete osigurati putem sustava Entrio.

PROMO FOTO

I ove godine pripremljena su stručna predavanja za dizajnere i arhitekte pod pokroviteljstvom Mastercarda.

Posjetitelji će moći posjetiti i Bazar, jedinstveni izložbeni prostor na kojem će se predstaviti ukupno 16 različitih malih kreativaca, dizajnera i obrtnika s unikatnim proizvodima koji će oplemeniti svaki dom.

Za vrijeme sajma održat će Humanitarni ormar kojeg InDizajn organizira s udrugom Mali zmaj. Riječ je o udruzi iz Zagreba koja nastoji svojim djelovanjem poboljšati kvalitetu života djece koja žive u obiteljima slabijeg imovinskog statusa, sigurnim kućama i institucijama te biti podrška novoj generaciji u svrhu postepenih pozitivnih promjena u društvu.

Foto: Darko Mihalić

Za ljubitelje umjetnosti tu je izložba mladih hrvatskih umjetnika i dizajnera – Adele Mesić, Ane Žaje Petrak, HDizajna i Lola Art & Designa. Na izložbi vas očekuju radovi s prikazima ruku u različitom položaju, od malih verzija napravljenih od hrasta i aluminija, do velikih napravljenih od jelovine te 30 plakata od kojih su neki posebno dizajnirani za InDizajn sajam.

Oni najmlađi moći će se zabaviti na dječjem kutku powered by Toco gdje ih očekuje igra i druženje pod budnim okom teta čuvalica.

Foto: Darko Mihalić

Najuzbudljiviji dio sajma, posebice za one koji maštaju o uređenju i opremanju doma, svakako je bogata nagradna igra u kojoj možete osvojiti niz vrijednih i atraktivnih poklona za svoj dom. Za glavnu nagradu će se pobrinuti Meblo Trade.

InDizajn

 

Komentari