Jednostavnim rješenjima osmislite prazan ugao u svome domu

Ako već nije namještaj u pitanju, u uglovima prostorija našega doma uglavnom ne stoji ništa. No, postoji bezbroj praktičnih i estetski lijepih i zanimljivih ideja kako urediti taj dio inerijera.

 

 

Kutevi su obično mrtve zone našega doma u kojima se, ako već nije ormar ili kutna garnitura, ne nalazi ništa. U nedostatku ideja ili sljedeći uvjerenje kako ne može služiti ničemu, taj prostor stoji neiskorišten, iako ima potencijala i u praktičnom, ali i estetskom smislu.

Ako je veći ugao u pitanju, on može poslužiti i kao mjesto za blagovanje ukoliko se nalazi u blizini kuhinje. Naročito je to bitno iskoristiti u malim stanovima u kojima nedostaje prostora za ovakve sadržaje. Zatim, uglovi mogu poslužiti i kao ostave za odlaganje stvari, ali i otvoreni stakleni regal u koji ćete smjestiti stakleno posuđe.

Ako ipak ne raspolažete s toliko mjesta, nudimo vam nekoliko prijedloga kako možete osmisliti prazne kuteve u vašem domu. Možda već imate detalje u ostatku stana koje ćete samo preseliti u ovaj dio pa nećete morati u kupovinu. Ovakvim makeoverom samo jednog manjeg dijela sobe učinit ćete jako puno i promjena će svakako ostati zamijećena a vaš će novi kutak podići prostor na viši nivo stila.

 

FOTO: Frank House

 

Polica je uvijek dobra ideja jer izgleda vrlo efektno, a i možete je posve prilagoditi prostoru ako ga naručite po mjeri. Naročito će doći do izražaja ako nabavite policu u boji različitoj od boje pozadine tj. zida.

 

FOTO: APARTMENT THERAPY

 

Polica, biljka i mala mini galerija – za sve se našlo mjesta u jednom kutu. Samo pripazite da ne pretjerate s količinom detalja.

 

 

FOTO: DECOIST

 

Viseće stolice najmanje mjesta zauzimaju baš u uglovima. Obično ih tamo uvijek i smjestimo jer su nam dnevni boravci premali da bi bila pozicionirana na sredini. No, i ovako je itekako primijetna.

 

FOTO: Style Files

 

 

FOTO: Decoist

 

Rasvjetna tijela – podne i stolne lampe izvrsno su i najčešće rješenje za kutove u našem domu. Što više rasvjetnih tijela u jednoj prostorji – to bolje. Tu nije samo riječ o dodatnoj rasvjeti kako bi prostor bio bolje osvjetljen nego o ukrasnom detalju i dojmu ugode i topline koja se postiže ovakvim rasvjetnim tijelima.

 

FOTO: Dot&Bo

 

Kreiranje kutka za odmaranje je također idealno rješenje za ovaj dio sobe. Naslonjač, knjige, časopisi i stolić za odlaganje omiljenog napitka su sve što vam treba.

 

FOTO: Hedonistic

 

 

FOTO: Alvhem

 

Moderni koncept stanovanja uključuje i ‘ormar na otvorenom’ u vidu veće vješalice za odjeću u spavaonicama ili pak jakni i kaputa u hodnicima. Ako nemate mjesta za nju, samo ju blago pomaknite prema kutu.

 

FOTO: Hello

 

Priželjkujete li kamin, on svoje mjesto može naći u kutu sobe. Tako će svakako zauzeti manje mjesta a sjajno ćete iskoristiti tu praznu površinu.

 

FOTO: My Scandinavian Home

 

Zeleni kutak je jednostavno i dobro rješenje kada imate previše zelenila u domu ili biste ga htjeli uzgajati a nemate dovoljno mjesta za njega. Samo pripazite na poziciju kuta i dotok prirodne svjetlosti kako bi bilje moglo uspjeti. Neka vaš dom konačno prodiše!

FOTO: Of Design.net

 

Kutak za igranje, spavanje, odmaranje. Nabavka strunjača je efektno rješenje za vaše mališane koji se vole igrati sjedeći ili ležeći na podu.

 

FOTO: APARTMENT THERAPY

 

 

FOTO: Interiors Addict

 

 

FOTO: Zuiver

 

 

FOTO: Zuiver

 

Komentari